BACK TO TOP

Ένα μεθυστικό ταξίδι στον κόσμο με τα νέα αρώματα Armani/Privé

Ο Giorgio Armani εμπνέεται από τα ταξίδια του για τα νέα αρώματα της συλλογής του

 

Η La Collection des Terres Précieuses είναι το απόσταγμα όλης της αγάπης του Giorgio Armani για τα ταξίδια, μια συλλογή υπέροχων αρωμάτων που εξερευνούν τόπους και πολιτισμούς διαφορετικούς, ιδωμένους μέσα από τα μάτια του ίδιου του Giorgio Armani.

Τα αρώματα Armani/Privé Haute Couture είναι η πεμπτουσία του στιλ Armani. Είναι εμπνευσμένα από την αφθονία της φύσης, την ιστορία της αρωματοποιίας, το μεγαλείο της Ανατολής. Είναι η οσφρητική αντανάκλαση της παράδοσης της Υψηλής Ραπτικής, η απόλυτη δημιουργική ελευθερία. Έχοντας δημιουργηθεί, αρχικά, σαν δώρο για τους στενούς του φίλους, τα αρώματα Armani/Privé περικλείουν όλο το σύμπαν του Giorgio Armani μέσα σε μια σταγόνα.

Η μυστικιστική έμπνευση της Ινδίας

Η La Collection des Terres Précieuses παρουσιάστηκε σαν μια ωδή στις απέραντες, μεγαλοπρεπείς εκτάσεις της Ρωσίας, με τα αρώματα Vert Malachite και Rouge Malachite. Τώρα, ο Giorgio Armani στρέφεται στην Ινδία, εκεί όπου ο πλούσιος πολιτισμός και η ιστορία αλληλοϋφαίνονται με τους μύθους, και αντλεί έμπνευση από τη σαγηνευτική, μυστικιστική γοητεία της χώρας.

Έχοντας γοητεύσει πολλούς καλλιτέχνες ανά τους αιώνες, ο πολιτισμός και οι ενδυμασίες της Ινδίας έχουν ουκ ολίγες φορές επηρεάσει και τις δημιουργίες του Giorgio Armani, μετά από τα ταξίδια του στη Τζαϊπούρ, το Μουμπάι και το Δελχί. Και το μπλε, χρώμα κατατεθέν της Ινδίας – οι αποχρώσεις του λουλακί (ίντιγκο ή ινδικόν) που πήραν το όνομά τους από την Ινδία, τα μπλε των θεών του Ινδουισμού και του φεστιβάλ Holi, το μπλε του ποταμού Γάγγη και το βαθύ σκούρο μπλε της καλοκαιρινής νύχτας στην Ινδία –, είναι επίσης συνώνυμο της αισθητικής του Giorgio Armani. Η καρδιά της χώρας – πνευματικότητα, εξωτισμός, πλούσια ιστορία – αποτελούν μια ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης.

 

Bleu Turquoise και Bleu Lazuli

Γοητευμένος από τα τοπία, την πνευματικότητα και τον μυστικισμό της Ινδίας, ο Giorgio Armani αφιερώνει σε εκείνη τις δυο τελευταίες προσθήκες στη La Collection des Terres Précieuses: δύο αρώματα που ενσαρκώνουν τον τρόπο με τον οποίο ο σχεδιαστής οραματίζεται την ψυχή της χώρας. Είναι μια εικόνα της Ινδίας μυθική, αλλά και πραγματική – ένα ινδικό όνειρο, ένα ταξίδι πνευματικό και ταυτόχρονα απτό. Είναι η πρόσκληση του Giorgio Armani που μας καλεί να την εξερευνήσουμε.

Τα δύο αρώματα, Bleu Turquoise και Bleu Lazuli, είναι εμπνευσμένα από τη βαθιά πνευματική σύνδεση της Ινδίας με το μπλε. Το μπλε συμβολίζει τόσο τη δύναμη, όσο και το σύμπαν –το χρώμα του νερού και του αχανούς ορίζοντα· συμβολίζει τη ζωή. Εδώ, ενσαρκώνεται από δυο πολύτιμους λίθους, άρρηκτα συνδεδεμένους με την ιστορία της Ινδίας: το τιρκουάζ, που αντιπροσωπεύει την ένωση της θάλασσας με τον ουρανό· και το λάπις λάζουλι, που φέρνει στον νου το άπειρο του σύμπαντος.

Το τιρκουάζ είναι ένας από τους αρχαιότερους πολύτιμους λίθους στην ιστορία του ανθρώπου· άρχοντες, σαμάνοι και πολεμιστές το φορούσαν σαν φυλαχτό – ένα πετράδι προστασίας και ίασης που μοιάζει να λαξεύτηκε από την καρδιά του κυανού ουρανού και να έπεσε στη γη. Το λάπις λάζουλι είναι παγκόσμιο σύμβολο της σοφίας και της αλήθειας· αντανακλώντας το μπλε του ουρανού, είναι συνδεδεμένο με την αριστοκρατική μεγαλοπρέπεια και την τιμή, με τους θεούς και τη δύναμη, με το πνεύμα και το όραμα.

Τα αρώματα

Το Bleu Turquoise (Aurélien Guichard, Firmenich) και το Bleu Lazuli (Pascal Gaurin, IFF) είναι ένα ταξίδι μέσα από το άρωμα – διασχίζοντας τα σύνορα, ενώνουν την Ιταλία, την καρδιά της δημιουργίας του Giorgio Armani, με το πνεύμα της Ινδίας. Αλληλένδετα, το Bleu Turquoise και το Bleu Lazuli είναι σαν τις δυο όψεις της ίδιας γης – πλούσιας, ξυλώδους.

Εμποτισμένα με νότες εμπνευσμένες από τις ευωδίες του θυμιάματος και των ινδικών αγορών μπαχαρικών και θυμίζοντας την πνευματικότητα που διέπει κάθε πτυχή της ζωής της Ινδίας, τα αρώματα είναι μια πρόσκληση και σε ένα άλλο ταξίδι: από το σκοτάδι στο φως.

Αυτό επιτυγχάνεται με το παιχνίδισμα ανάμεσα στις «σκοτεινές» και τις «φωτεινές» νότες. Ο Aurélien Guichard αναδεικνύει τη σκοτεινή βανίλια μέσα από τις φωτεινές νότες του αλατιού – η απόλυτη ενσάρκωση της ένωσης του ουρανού με τη θάλασσα. Και ο Pascal Gaurin δίνει βάθος στις σκοτεινές νότες του καπνού μέσα από τη φωτεινότητα των φύλλων τσαγιού maté, σε συνδυασμό με το άνθος οσμανθού. Η Ιταλία, πατρίδα του Giorgio Armani, εκφράζεται μέσα από τους λεπτούς τόνους του ροζ πιπεριού, του περγαμόντου και του αλατιού της Μεσογείου.

 Ένα μπουκάλι σαν πολύτιμο πετράδι 

Τα μπουκάλια των αρωμάτων Armani/Privé είναι από μόνα τους πραγματικό έργο τέχνης. Με μινιμαλιστικές γραμμές αλλά πλουσιότητα σε ό,τι αφορά τα υλικά, ενσαρκώνουν το παράδοξο του δημιουργικού οράματος του Giorgio Armani, εκεί όπου η απλότητα συναντά την πολυτέλεια.

Κάθε άρωμα, σαν να έχει λαξευθεί από τον ίδιο τον πολύτιμο λίθο που αντιπροσωπεύει, έχει το δικό του μοναδικό χρώμα που εντείνεται μέσα από τους πολυτελείς χρυσαφένιους τόνους. Και τα μπουκάλια είναι χαραγμένα με σημάδια που θυμίζουν τους πραγματικούς πολύτιμους λίθους. Σαν αληθινά κομμάτια από τιρκουάζ και λάπις λάζουλι, τα μπουκάλια που συμπληρώνονται ιδανικά από το χειροποίητο πώμα ρητίνης, είναι μοναδικές δημιουργίες – άλλο ένα δείγμα του συνδυασμού του savoir-faire της haute couture με την υψηλή αρωματοποιία.

 

 

  *Τα αρώματα Armani Prive  θα τα βρείτε αποκλειστικά στα Debenhams, The Mall of Cyprus

x

Mπορείτε να περιορίσετε την αναζήτησή σας επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

x

Personal Shopper

Φιλτράρετε την αναζήτησή σας

ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ / Ι AM LOOKING FOR

ΘΕΛΩ / I WANT TO

x

Ask a UNIQUE advisor
for beauty tips

x

Ask a UNIQUE advisor
for fashion tips

x

Eπικοινωνήστε μαζί μας