BACK TO TOP

Κάλια Ελευθερίου: «Νιώθω μια περίεργη ευθύνη ως Influencer, να είμαι ο εαυτός μου, να είμαι αληθινή»

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας της;

 

Η Κάλια Ελευθερίου έχει μια αφοπλιστική αμεσότητα, σαν να μην την απασχολεί καθόλου να φιλτράρει την εικόνα που βγάζει προς τα έξω. Ίσως αυτό να είναι και το μυστικό της απήχησης που έχει στο κοινό που την παρακολουθεί.

Από τον Πάρη Κορμαρή

Όταν έχω απέναντί μου ένα άτομο που δεν γνωρίζω καλά, επιστρατεύω συχνά την εξής ερώτηση: Ποιοι θεωρείς ότι είναι οι σημαντικότεροι σταθμοί στη μέχρι τώρα πορεία σου; «Όλοι ήταν εξίσου σημαντικοί», απαντάει η Κάλια Ελευθερίου. «Ακόμα και οι “λάθος” σταθμοί ήταν πολύ σημαντικοί για την εξέλιξή μου. Ίσως αυτοί να ήταν και πιο χρήσιμοι». Έτσι, μπορεί να μην είμαι βέβαιος αν έχω καταφέρει να «χαρτογραφήσω» τις δραστηριότητές της επαρκώς, ώστε να είναι η συνέντευξη μαζί της όσο γίνεται πιο ολοκληρωμένη, έχω όμως μια σαφή ένδειξη της δυναμικής που τη διακρίνει. Στην πορεία της συζήτησης η ορμητικότητά της επιβεβαιώνεται με διάφορους τρόπους, ενώ την ίδια στιγμή φαίνεται πως έχει την ωριμότητα να κρίνει τον εαυτό της από απόσταση και να αναγνωρίσει ακόμη και τα ελαττώματά της. Από την εκπομπή της στο ραδιόφωνο μέχρι τις φωτογραφίες και τα stories που ανεβάζει στο Instagram, κι από το κανάλι της στο YouTube μέχρι το νέο της τηλεοπτικό εγχείρημα, η Κάλια είναι μία και, μπορεί να μη θέλει να αλλάξει τίποτα στη ζωή της, όμως ό,τι κάνει δείχνει πως εξελίσσεται και πως μπορεί να βλέπει τα πράγματα με κριτική ματιά. Από τα πιο απλά, καθημερινά μέχρι τα πιο ουσιαστικά.

–Ο αριθμός των followers που έχεις στο Instagram και η απήχηση όσων κάνεις σε YouTube, τηλεόραση και ραδιόφωνο σε καθιστούν Ιnfluencer. Πώς αντιμετωπίζεις εσύ το γεγονός ότι ασκείς με τον έναν ή τον άλλον τρόπο επιρροή σε τόσο μεγάλο κοινό;

Νιώθω μια περίεργη ευθύνη. Να είμαι ο εαυτός μου, να είμαι αληθινή. Να λέω αυτά που σκέφτομαι, να εκφράζομαι με ειλικρίνεια και να μην προσποιούμαι για τίποτα. Αυτή θα ήθελα να είναι και η ουσιαστική επιρροή μου στο κοινό που με «ακολουθεί»: ότι είναι ελευθερία για έναν άνθρωπο να είναι ο εαυτός του. No matter what!

–Ελίσσεσαι με άνεση από το ένα μέσο στο άλλο, δείχνοντας με σύγχρονο τρόπο τις δυνατότητές τους. Τι σε συγκινεί στο καθένα;

Στο ραδιόφωνο με συγκινεί η ιδέα ότι γίνομαι για δύο ώρες η παρέα του ακροατή μου. Γίνομαι ο συνοδηγός του στο αμάξι, ο φίλος που θα του φτιάξει τη διάθεση στο γραφείο και, αν τα καταφέρω, γίνομαι ο άνθρωπος που θα τον κάνει να ρίξει το πρώτο χαμόγελο της μέρας του. Στην τηλεόραση με συγκινεί το ότι μπορώ να ταξιδέψω τον τηλεθεατή με εικόνες. Το ότι έχω το μέσο να τον μαγνητίσω να αφήσει ό,τι κάνει και να κάτσει στον καναπέ του να παρακολουθήσει αυτό που παρουσιάζω. Στα social media με συγκινεί η αμεσότητα και η διαδραστικότητα. Ότι οι followers μου είναι σαν φίλοι μου κι εγώ δική τους. Νοιάζονται για μένα και νοιάζομαι γι’ αυτούς. Θέλω να τους πω τα νέα μου, να μου πουν τα προβλήματά τους. Να τους δείξω τι καινούριο αγόρασα και να μοιραστώ κάτι μαζί τους τη στιγμή εκείνη που το ζω.

Πουκάμισο Pianurastudio, €169, Debenhams. Παλτό με βολάν στα μανίκια Angeleye, €98, Debenhams. Τζιν παντελόνι Diesel, €140, Debenhams.

Στα social media με συγκινεί η αμεσότητα και η διαδραστικότητα. Ότι οι followers μου είναι σαν φίλοι μου κι εγώ δική τους.

–Ποιο θα ξεχώριζες ως αγαπημένο σου;

Από τα τρία αυτά μέσα θα έλεγα ότι το αγαπημένο μου είναι το ραδιόφωνο. Οι δύο ώρες της εκπομπής μου είναι το highlight της μέρας μου. Είναι ο λόγος που σηκώνομαι κάθε πρωί από το κρεβάτι με ανυπομονησία.

–Το πιο πρόσφατο τηλεοπτικό σου εγχείρημα, οι Θαλασσόλυκοι, σε ταξίδεψαν σε απομακρυσμένα νησιά της Ελλάδας. Τι ήταν εκείνο που σε εξέπληξε περισσότερο σε αυτή σου την περιήγηση;

Έβγαλα το συμπέρασμα ότι όση περισσότερη γνώση έχεις, τόσο πιο ανήσυχο σε κάνει, και ο δρόμος της ευτυχίας σου γίνεται τελικά πιο δύσκολος. Οι άνθρωποι στα ακριτικά νησιά δεν χώθηκαν μέσα στα βιβλία ποτέ, ούτε ψάχνονται στο internet, αλλά χώθηκαν και ψάχτηκαν στη ζωή. Και οι εμπειρίες τους τους έκαναν να εκτιμούν τα πάντα γύρω τους. Τους έκαναν καλύτερους ανθρώπους. Το να εκτιμάς αυτά που έχεις θεωρώ ότι είναι η πραγματική ευτυχία, και αυτοί το πέτυχαν.

–Ανέφερες σε συνέντευξή σου ότι ένιωθες ναυτία στη θάλασσα, ωστόσο τόλμησες να πεις το “ναι” στην πρόσκληση να περάσεις έναν μήνα σε ιστιοπλοϊκό. Υπερβάσεις τέτοιου τύπου είναι κάτι συνηθισμένο για σένα;

Είναι όντως στοιχείο του χαρακτήρα μου αυτές οι υπερβάσεις. Δεν ξέρω πόσο μαζοχιστικό είναι, αλλά ό,τι με φοβίζει μου προκαλεί μια περιέργεια να το ζήσω. Όταν το timing είναι σωστό, βέβαια. Όταν νιώθω ότι πρέπει να το αντιμετωπίσω ή τώρα ή ποτέ! Στη συγκεκριμένη περίπτωση σκέφτηκα ότι αν πω όχι λόγω ναυτίας θα το μετανιώνω μια ζωή. Γιατί ήταν ευκαιρία που δεν θα είχα ποτέ ξανά. Και που δεν έχουν πολλοί άνθρωποι. Ήμουν πολύ τυχερή που είχα αυτή την πρόσκληση για να την αρνηθώ! Ήταν το σωστό timing.

–Ποια θεωρείς ότι είναι τα κυρίαρχα στοιχεία της προσωπικότητάς σου, θετικά αλλά και αρνητικά;

Θα έλεγα ότι τα θετικά είναι ίδια με τα αρνητικά μου. Ο αυθορμητισμός μου, όταν δεν έχει όριο, είναι κάτι αρνητικό. Το ότι είμαι ειλικρινής και εκφραστική μού προκαλεί πολλές φορές προβλήματα, όπως και ότι τα ζω όλα στο 100%, τη χαρά, το δράμα, την επιτυχία και την αποτυχία, τον έρωτα και την απόρριψη. Αυτό κι αν είναι ευχή και κατάρα!

–Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να αλλάξεις επάνω σου, στον χαρακτήρα ή στη ζωή σου;

Θα ήθελα να έχω περισσότερη υπομονή. Αυτό που θέλω το θέλω τώρα και μερικές φορές κάνω σπασμωδικές κινήσεις. Στη ζωή μου δεν θα άλλαζα τίποτα όμως.

–Το να είναι κάποιος δημόσιο πρόσωπο και να εκτίθεται στα social media δημιουργεί κάποιες φορές στο κοινό την αίσθηση ότι «δικαιούται» να εισχωρήσει ακόμα και στην προσωπική του ζωή. Σου έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο και μέχρι ποιου σημείου το θεωρείς επιτρεπτό;

Πιστεύω ότι ο κόσμος εισχωρεί εκεί που του αφήνεις πόρτα ανοιχτή. Μέχρι στιγμής, δεν έτυχε κάτι που να νιώσω ως παραβίαση. Το επιτρεπτό είναι… οι αγνές προθέσεις του άλλου.

–Ποια είναι τα πιο σημαντικά πρόσωπα στη ζωή σου;

Η βάση μου είναι η οικογένειά μου. Και μετά θα πω απλά τρία ονόματα: Γεωργία, Μαριέλλα, Αντρέας.

–Είναι στις επιθυμίες σου η δημιουργία οικογένειας;

Αν δεν βρω τον άνθρωπο που μαζί του θα είμαι ευτυχισμένη, μου είναι δύσκολο να σκεφτώ την οικογένεια. Θέλω όμως!

–Πέρα από τις επαγγελματικές σου δραστηριότητες, τι είναι εκείνο που σε γεμίζει; Πώς αξιοποιείς τον ελεύθερο χρόνο σου;

Οι φίλοι μου. Νιώθω ευλογημένη που έχω πραγματικούς φίλους δίπλα μου. Και τον ελεύθερο μου χρόνο τον περνώ συνήθως μαζί τους. Αν όχι, τότε θα είμαι σπίτι αγκαλιά με τον γάτο μου, τον Φρίξο, να βλέπω σειρές στο Netflix.

–Αν είχες ακολουθήσει μια διαφορετική πορεία ζωής, τι θα ήθελες να είσαι;

Το σκέφτομαι αυτό συχνά πυκνά και κατά καιρούς αλλάζει η φαντασία μου. Τώρα τελευταία σκεφτόμουν ότι θα μου άρεσε να ήμουν γυμνάστρια σε ομαδικές τάξεις γυμναστικής. Πάλι σε σκηνή, πάλι με κόσμο, πάλι με επικοινωνία. Όποια πορεία και να έπαιρνα, σε αυτά τα χαρακτηριστικά επαγγέλματος θα κατέληγα σίγουρα.

Πλεκτό με πέρλες Angeleye, Debenhams.

Μ’ αρέσει να παρακολουθώ τις τάσεις της μόδας, αλλά δεν τις εφαρμόζω εύκολα πάνω μου.

–Όσον αφορά τις εμπορικές σου συνεργασίες, με ποια κριτήρια επιλέγεις να συνδέσεις το όνομά σου με φίρμες και προϊόντα;

Αν τα χρησιμοποιώ, αν τα φοράω, τότε τα προωθώ. Δεν θα παρουσίαζα ποτέ κάτι ως μέρος της ζωής μου χωρίς να είναι. Η ευθύνη της αλήθειας που λέγαμε στην αρχή.

–Πώς θα περιέγραφες μια τυπική μέρα σου;

Το πρωί ραδιόφωνο. Μόνο αυτό είναι η ρουτίνα μου. Το υπόλοιπο της μέρας το διαμορφώνω ανάλογα με τις υποχρεώσεις μου και κάθε μέρα είναι άλλες. Το βράδυ όμως σταθερά θα το περάσω με φίλους.

–Πόσο και πώς φροντίζεις την εμφάνισή σου;

Τόσο όσο. Δεν είμαι της υπερβολής. Κάνω τα βασικά. Πάω κομμωτήριο μία φορά την εβδομάδα, κάνω θεραπείες στο πρόσωπο μία φορά τον μήνα και καθημερινά καθαρίζω πολύ καλά το πρόσωπό μου. Όσο για το σώμα μου, έμεινα λίγο πίσω αυτόν τον καιρό. Θα ξεκινήσω πάλι γυμναστήριο τον άλλο μήνα.

–Ακολουθείς τη μόδα;

Δεν είμαι fashion victim. Ούτε θα δεις πάνω μου τα νέα trends της σεζόν. Μ’ αρέσει να παρακολουθώ τις τάσεις της μόδας, αλλά δεν τις εφαρμόζω εύκολα πάνω μου. Είμαι πιο casual στο ντύσιμό μου και θέλω να φοράω ρούχα που με κάνουν να νιώθω άνετα και που ξέρω ότι ταιριάζουν στον σωματότυπό μου. Δύσκολα θα δοκιμάσω κάτι extreme.

–Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου;

Θέλω να κάνουμε Θαλασσόλυκους season 2! Θέλω να κάνω κι άλλα ταξίδια. Να εξελίξω το youtube channel μου, να κάνω καλύτερη την εκπομπή μου στο ραδιόφωνο. Όλα θέλω να τα πάω ένα βήμα πιο πέρα.

–Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε δέκα χρόνια από σήμερα;

Δύσκολο ερώτημα. Σε δέκα χρόνια θα ήταν ιδανικό να είμαι σε μια σχέση ήρεμη. Με ένα παιδάκι. Και κοινούς στόχους με τον σύντροφό μου. Αν δεν γίνει ποτέ αυτό όμως, θα βρω ένα plan B που θα με κάνει πάλι ευτυχισμένη.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΝIΚΟΣ ΜΑΛΙAΚΟΣ

FASHION EDITOR: ΑΡΙΣΤΕIΔΗΣ ΖΩΗΣ

Make up & Hair: Θάνος Μόλος (D-Tales)

 

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό Unique by Ermes, που κυκλοφορεί στο πολυκατάστημα Debenhams

x

Mπορείτε να περιορίσετε την αναζήτησή σας επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

x

Personal Shopper

Φιλτράρετε την αναζήτησή σας

ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ / Ι AM LOOKING FOR

ΘΕΛΩ / I WANT TO

x

Ask a UNIQUE advisor
for beauty tips

x

Ask a UNIQUE advisor
for fashion tips

x

Eπικοινωνήστε μαζί μας