To Venue café στα Debenhams μαγειρεύει για εμάς στήθος κοτόπουλο με μανιτάρια και και καρδιές αγκινάρας, που κοστίζει μόνο €9,90 για τον Ιανουάριο. Η προσφορά ισχύει από 14 Ιανουαριού έως 14 Φεβρουαρίου.
Υλικά
4 μέτρια φιλέτα κοτόπουλου (κομμένα σε κύβους)
100 γραμμάρια μανιτάρια αναθρήκας (κομμένα σε μικρές φέτες)
100 γραμμάρια καρδιές αγκινάρας (κομμένη στα 4)
50 γραμμάρια κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6-7 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
20 γραμμάρια πιπερόριζα τριμμένη (ginger)
4-5 κλωνιά κόλιαντρο φρέσκο ψιλοκομμένο
250ml άσπρο κρασί ξηρό
400ml φρέσκια κρέμα
40ml χυμό από φρέσκο λεμόνι
5 γραμμάρια ξύσμα λεμονιού
3-4 κλωνιά ρίγανη φρέσκα
50ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Τσιγαρίζετε σε ζεστό τηγάνι με ελαιόλαδο το φιλέτο κοτόπουλο. Μόλις ροδοκοκκινίσει προσθέτετε τα μανιτάρια και τις αγκινάρες και αφήνετε να ροδοκοκκινίσουν.
Μέτα προσθέτετε το κρασί, το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα αρωματικά (μαϊντανό, πιπερόριζα, κόλιαντρο, ρίγανη, ξύσμα λεμονιού)
Αφήνετε να κατασταθεί το κρασί κατά το ήμισυ και μετά προσθέτετε την κρέμα
Αφήνετε σε χαμηλή φωτιά να ψηθεί το κοτόπουλο. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού. Αλάτι – πιπέρι κατά προτίμηση. Γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα ρίγανης.
Συνοδεύεται με ρύζι Basmati.
Be Unique!
Αγοράστε τα υλικά της συνταγής από το Debenhams Foodhall ή απολαύστε το πιάτο Ιανουαρίου στα Venue café (βρείτε εδώ όλα τα καταστήματα) στα Debenhams και γίνετε μέλος στο πρόγραμμα επιβράβευσης Unique by Ermes, ώστε για κάθε αγορά 1€ να κερδίζετε 1 πόντο επιβράβευσης που μπορείτε να εξαργυρώσετε σε επόμενες αγορές σας, στα καταστήματα που συμμετέχουν στο Unique by Ermes. Κάνε την εγγραφή σου τώρα εδώ.