Τo Venue café στα Debenhams μαγειρεύει για εμάς μπιφτέκια γεμιστά με τυρί φέτα, λιαστές ντομάτες και φρέσκο θυμάρι που κοστίζει μόνο €7,90 για τον Σεπτέμβριο.
Υλικά για 4 άτομα
Μπιφτέκια
600γρ κιμάς χοιρινός (περασμένος 2 φορές)
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 Αυγό
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
3-4 κλωνάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κουτ σούπα φρυγανιά τριμμένη
1/3 κουτ. σούπαςπάπρικα
1/3 κουτ. σούπας σουμάκι
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
Αλάτι, Πιπέρι
Γέμιση για μπιφτέκια
120 γρ τυρί φέτα
50γρ λιαστές ντομάτες – ψιλοκομμένες
4-5 κλωνάκια φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
Επικάλυψη
20-25 ελιές Καλαμάτας χωρίς κουκούτσι κομμένες στη μέση
40γρ τυρί φέτα
10γρ ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Αφήνουμε να σταθεί για λίγο η ζύμη και πλάθουμε τα μπιφτέκια σε 4 μεγάλες μπάλες. Ανοίγουμε στη μέση με το χέρι την κάθε μπάλα ζύμης και προσθέτουμε τη γέμιση με κατσικίσιο τυρί αφού πρώτα το πλάσουμε σε μικρές μπάλες. Κλείνουμε τη ζύμη γύρω από το τυρί, και πιέζουμε τη ζύμη ώστε το τυρί να είναι στη μέση τις ζύμης και να μην φαίνεται.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚ C για 15 – 20 λεπτά ή στη σχάρα σε μέτρια φωτιά. Σερβίρονται άμεσα με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού, φέτα και λιαστές ντομάτες και ελιές Καλαμάτας από πάνω. Συνοδεύεται πολύ καλά με ρύζι και Λαχανικά.
Αγοράστε τα υλικά της συνταγής από το Debenhams Foodhall ή απολαύστε το πιάτο Σεπτεμβρίου στα Venue café στα Debenhams και γίνετε μέλος στο Unique by Ermes ώστε για κάθε αγορά 1€ να κερδίζετε 1 πόντο επιβράβευσης που μπορείτε να εξαργυρώσετε σε επόμενες αγορές σας, στα καταστήματα που είναι μέλη του Unique by Ermes (βρείτε τα εδώ). Κάντε την εγγραφή σας τώρα εδώ.