Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να τρώμε καθημερινά πολλά φρούτα και λαχανικά. Μερικές φορές, όμως, όσο κι αν προσπαθούμε να τα εντάξουμε στη διατροφή μας καταλήγουμε να τα καταναλώνουμε με λάθος τρόπο με αποτέλεσμα να μην παίρνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά τους. Ανακαλύψτε πώς πρέπει να τα μαγειρεύετε, να τα κόβετε αλλά και ποια να προτιμάτε.
Λαχανικά
Κάποια λαχανικά τρώγονται ωμά και κάποια μαγειρεύονται. Αν προτιμούσατε να τα βράζετε μέχρι τώρα ίσως πρέπει να αρχίσετε να τα μαγειρεύετε στον ατμό καθώς έτσι θα διατηρηθούν περισσότερα θρεπτικά συστατικά.
Ντομάτες
Οι ντομάτες είναι από αυτά τα λαχανικά που προσφέρουν περισσότερα όταν είναι μαγειρεμένες. Όταν θερμαίνονται, αυξάνεται το λυκοπένιο που περιέχουν που σύμφωνα με μελέτες έχει σημαντικά οφέλη για τη λειτουργία του εγκεφάλου. Καλό είναι να τις μαγειρέψετε με ελαιόλαδο ώστε να απορροφηθεί καλύτερα το λυκοπένιο.
Κατεψυγμένα λαχανικά
Καλό είναι να προτιμάτε φρέσκα και εποχιακά λαχανικά, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι και τα κατεψυγμένη δεν είναι υγιεινά. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, κάποια κατεψυγμένα προϊόντα περιέχουν μεγαλύτερες ποσότητες θρεπτικών συστατικών, ειδικά όταν έχουν
Φράουλες
Οι περισσότεροι συνηθίζουμε να κόβουμε τις φράουλες πριν τις φάμε όμως ο σωστός τρόπος είναι να τις τρώμε ολόκληρες. Έτσι διατηρούν τη βιταμίνη C. Καλό είναι επίσης να τις διατηρείτε πάντα στο ψυγείο.
Be Unique!
Αγοράστε τα πιο υγιεινά τρόφιμα για τη διατροφή σας στα Debenhams Foodhall για να επωφεληθείτε από το πρόγραμμα επιβράβευσης Unique By Ermes και να απολαύσετε μοναδικά προνόμια.
Με την εγγραφή σας στο πρόγραμμα επιβράβευσης Unique By Ermes για κάθε αγορά 1€ σε τρόφιμα και είδη supermarket κερδίζετε 1 πόντο που μπορείτε να εξαργυρώσετε σε επόμενες αγορές σας στα καταστήματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (βρείτε τα εδώ)!