BACK TO TOP

A taste of RED: Το πιο νόστιμο red velvet κέικ

Η πιο εύκολη συνταγή για το διάσημο αφράτο κέικ του αμερικάνικου νότου

 

Tο red velvet κέικ είναι ένα αφράτο κέικ που φτιάχνουν παραδοσιακά στον Αμερικάνικο Νότο  με το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα και την κρεμώδη υφή που προκαλεί μια γευστική «έκρηξη» στον ουρανίσκο. Σε αυτή τη συνταγή προσθέτουμε λάδι που δίνει ακόμα πιο απαλή υφή στο κέικ και βάζουμε λιγότερα αυγά για ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα που έχει ακριβώς την υγρασία που χρειάζεται.

Υλικά

Μισή κούπα ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 και 1/2 κούπα ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά

¼ κούπας ηλιέλαιο

1 κουτ.σούπας σκόνη κακάο (και 1 κουταλάκι για πασπάλισμα)

2 και ½ κουτ.σούπας κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή ζελέ

2 κουτ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 κουτ.γλυκού λευκό ξίδι

2 και ½ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

1 κουτ.γλυκού σόδα μαγειρικής

1 κουτ.γλυκού αλάτι

1 κούπα ξινόγαλα

 

Υλικά για την κρέμα επικάλυψης

400 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

120γρ. ανάλατο βούτυρο

2 κουτ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

4 κούπες άχνη ζάχαρη

1 κουτ.σούπας χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175ο C. Περάστε δύο ταψάκια για κέικ 20 εκατοστών και πασπαλίστε με λίγο κακάο.

Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και προσθέστε σιγά-σιγά τα αυγά.

Σε ένα μπολ αναμείξτε το λάδι, το κακάο, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και τη βανίλια.

Ρίξτε το μέσα στο μείγμα του βουτύρου και προσθέστε το ξίδι.

Σε ένα μπολ αναμείξτε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι.

Αναμείξτε το μισό μείγμα του αλευριού με το μισό μείγμα με τα υγρά υλικά και ανακατέψτε. Αναμείξτε και τα άλλα μισά.

Τοποθετήστε το μείγμα στα δύο ταψάκια σε ίσες ποσότητες και ψήστε για 25-30 λεπτά. Θα είναι έτοιμο όταν βάλετε μια οδοντογλυφίδα στο κέικ και βγαίνει καθαρή.

Αφήστε το κέικ να κρυώσει.

 

Προετοιμασία για την κρέμα επικάλυψης

Σε ένα μίξερ χτυπήστε το τυρί κρέμα, το βούτυρο και τη βανίλια για 3-4 λεπτά.

Προσθέστε την ζάχαρη και το λεμόνι και αναμείξτε μέχρι να έχετε μια ελαφριά και αφράτη κρέμα.

 

Στήσιμο του κέικ

Μεταφέρετε το κέικ από το ένα ταψί σε μια πιατέλα. Κόψτε οριζόντια στη μέση και ενδιάμεσα βάλτε μιάμιση κούπα κρέμας επικάλυψης. Τοποτετήστε από πάνω κι άλλη κρέμα και κάνετε το ίδιο με το δεύτερο κέικ. Γαρνίρετε από πάνω με κρέμα επικάλυψης και διακοσμήστε με άχνη ή τρίψτε λίγα κομματάκια κέικ.

 

Αγοράστε τα υλικά της συνταγής από τα Debenhams Foodhall και γίνετε μέλος στο Unique by Ermes ώστε για κάθε αγορά 1€  να κερδίζετε 1 πόντο επιβράβευσης που μπορείτε να εξαργυρώσετε σε επόμενες αγορές σας, στα καταστήματα (βρείτε τα εδώ) που συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιβράβευσης του Unique by Ermes. Κάντε την εγγραφή σας τώρα εδώ

Αυτή την εβδομάδα, πάρτε μια γεύση από το UNIQUE RED, το χρώμα που 2πλασιάζει τους πόντους επιβράβευσης στο νέο πρόγραμμα Unique by Ermes. Έως τις 18/11, οι αγορές σας στα καταστήματα του Unique (μπορείτε να τα βρείτε εδώ) είναι Red Hot και γι’ αυτό σας δίνουν 2πλάσιους πόντους επιβράβευσης από αυτούς που ήδη κερδίζετε!

Πάρτε μια γεύση εδώ για το τι ακριβώς θα συμβεί με την εγγραφή σας στο πρόγραμμα (μπαίνετε στην κλήρωση για ένα iPhone XR!) και τι αν έχετε ήδη εγγραφεί στο Unique by Ermes, όπου θα δείτε πώς είναι να είστε στο επίπεδο RED.

x

Mπορείτε να περιορίσετε την αναζήτησή σας επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

x

Personal Shopper

Φιλτράρετε την αναζήτησή σας

ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ / Ι AM LOOKING FOR

ΘΕΛΩ / I WANT TO

x

Ask a UNIQUE advisor
for beauty tips

x

Ask a UNIQUE advisor
for fashion tips

x

Eπικοινωνήστε μαζί μας