Όταν οι Βρετανοί λένε πουτίγκα εννοούν επιδόρπιο και όχι τυχαία. Η πουτίγκα είναι το ιδανικό γλυκό μετά το φαγητό γιατί είναι ελαφρύ και απολαυστικό ενώ παρασκευάζεται εύκολα. Αν λατρεύετε τη σοκολάτα και θέλετε ένα γλυκό με λίγες θερμίδες που θα σερβίρετε μετά το κυρίως γεύμα τότε αυτή η συνταγή είναι ιδανική για εσάς. Αυτή η πουτίγκα σοκολάτας είναι διαιτητική, περιέχει χαμηλά λιπαρά και μόνο 130 θερμίδες.
Υλικά
2 κούπες με άπαχο γάλα
¼ κούπας ζάχαρη
¼ κούπας σκόνη κακάο (χωρίς ζάχαρη)
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια
Εκτέλεση
Τοποθετήστε σε μια μικρή κατσαρόλα μιάμισι κούπα γάλα (κρατήστε μισή κούπα για αργότερα), τη ζάχαρη και τη σκόνη κακάου σε μια ζεστάνετε σε μέτρια με υψηλή φωτιά. Χτυπήστε το μείγμα προκείμενου να λιώσει η ζάχαρη και η σκόνη του κακάου. Αφήστε το μείγμα να βράσει. Σε ένα ξεχωριστό μπολ αναμείξτε τη μισή κούπα γάλα με το κορν φλάουρ. Όταν το κακάο και η σοκολάτα βράσουν, προσθέστε και το χυλό με το κορν φλάουρ. Συνεχίστε να τα ανακατεύετε όλα μαζί μέχρι να πήξουν και να γίνουν μια πουτίγκα. Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε τη βανίλια. Συνεχίστε να τα χτυπάτε για ένα λεπτό μέχρι να κρυώσουν. Τοποθετήστε την πουτίγκα σε μικρά μπολ ή κεραμικά φορμάκια και αφήστε τα να κρυώσουν για μισή ώρα πριν τα σερβίρετε. Για έξτρα απόλαυση μπορείτε να γαρνίρετε με βατόμουρα.
Αγοράστε τα υλικά της συνταγής από τα Debenhams Foodhall και γίνετε μέλος στο πρόγραμμα επιβράβευσης Unique by Ermes ώστε για κάθε αγορά 1€ να κερδίζετε 1 πόντο επιβράβευσης που μπορείτε να εξαργυρώσετε σε επόμενες αγορές σας, στα καταστήματα που είναι μέλη του Unique by Ermes. Κάντε την εγγραφή σας τώρα εδώ.