BACK TO TOP

Αυτός είναι ο σωστός τρόπο για να βράσετε αυγά

Μήπως το κάναμε λάθος τόσο καιρό;

 

Όταν κάποιος δεν ξέρει να μαγειρεύει συνήθως λέμε «δεν ξέρει να βράζει ούτε ένα αυγό». Μήπως όμως ούτε οι ερασιτέχνες chefs και οι νοικοκυρές δεν ξέρουν να βράζουν τα αυγά με τον σωστό τρόπο;

Σύμφωνα με τον διάσημο chef και blogger, James Kenji López-Alt, όλοι κάνουμε κάποια λάθη όταν βράζουμε αυγά. Όπως είπε στο Serious Eats, τα αυγά δεν πρέπει να τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα βράσουμε.

Σφιχτά ή μελάτα;

Ο σωστός τρόπος για να βράσουν σωστά είτε τα θέλουμε σφιχτά είτε μελάτα είναι να τα τοποθετήσουμε σε νερό που βράζει αμέσως μόλις τα βγάλουμε από το ψυγείο. Μετά τα σιγοβράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 11 λεπτά εάν θέλουμε να γίνουν σφιχτά ή 6 λεπτά αν θέλουμε να είναι μελάτα.

Έτσι θα μπορούμε να τα καθαρίσουμε πιο εύκολα ενώ θα γίνουν και πιο σφιχτά. Σε περίπτωση που τα θέλετε αμέσως κρύα, τότε βάλτε τα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για 15 λεπτά.

Be Unique! 

Αγοράστε τα πιο υγιεινά τρόφιμα για τη διατροφή σας στα Debenhams Foodhall για να επωφεληθείτε από το πρόγραμμα επιβράβευσης Unique By Ermes και να απολαύσετε μοναδικά προνόμια.

Με την εγγραφή σας στο πρόγραμμα επιβράβευσης Unique By Ermes για κάθε αγορά 1€ σε τρόφιμα και είδη supermarket κερδίζετε 1 πόντο που μπορείτε να εξαργυρώσετε σε επόμενες αγορές σας στα καταστήματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (βρείτε τα εδώ)!

x

Mπορείτε να περιορίσετε την αναζήτησή σας επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

x

Personal Shopper

Φιλτράρετε την αναζήτησή σας

ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ / Ι AM LOOKING FOR

ΘΕΛΩ / I WANT TO

x

Ask a UNIQUE advisor
for beauty tips

x

Ask a UNIQUE advisor
for fashion tips

x

Eπικοινωνήστε μαζί μας