H πίτσα μπορεί να θεωρείται ένα παχυντικό γεύμα που συνήθως απολαμβάνουμε το μεσημέρι ή το βράδυ όμως με τα κατάλληλα υλικά γιατί όχι-μπορεί να μπει και στο πρωινό σας!
Υλικά
3 φέτες μπέικον γαλοπούλοας
1 μικρό κρεμμύδι
¼ της κούπας λιαστή ντομάτα
1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο
5 πίτες για σουβλάκι
½ της κούπας τυρί παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
4 μεγάλα αυγά
Φύλλα φρέσκου βασιλικού
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου.
Μαγειρεύετε το μπέικον μέχρι να γίνει, περίπου 8 λεπτά. Ύστερα με ένα κουτάλι το τοποθετείτε σε μια απορροφητική πετσέτα σε ένα πιάτο.
Προσθέτετε στο τηγάνι τα κρεμμύδια, τη λιαστή ντομάτα, τη ρίγανη και το σκόρδο.Tα μαγειρεύετε μέχρι να πάρουν άρωμα για 2 λεπτά.
Στη συνέχεια αλείφετε τις πίτες με το λάδι της λιαστής ντομάτας και ρίχνετε το μείγμα με το μπέικον.
Πασπαλίζετε τις πίτες με το τυρί της παρμεζάνας.
Τοποθετείτε στον φούρνο και αφήνετε για 10 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές οι άκρες από την πίτα και να λιώσει το τυρί.
Στο τηγάνι που φτιάξατε τα κρεμμύδια, τηγανίστε τα αυγά.
Σε ένα πιάτο τοποθετείτε τις πίτσες, γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού και σερβίρετε με τα αυγά.
Be Unique!
Προμηθευτείτε τα πιο νόστιμα υλικά για τις πιο ξεχωριστές συνταγές σας από τα Debenhams Foodhall για να επωφεληθείτε από το πρόγραμμα επιβράβευσης Unique By Ermes και να απολαύσετε μοναδικά προνόμια.
Με την εγγραφή σας στο πρόγραμμα επιβράβευσης Unique By Ermes για κάθε αγορά 1€ σε τρόφιμα και είδη supermarket κερδίζετε 1 πόντο που μπορείτε να εξαργυρώσετε σε επόμενες αγορές σας στα καταστήματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (βρείτε τα εδώ)!