Η crème brûlée είναι από τα γλυκά που απολαμβάνουμε όταν τρώμε έξω όμως μπορούμε να τη φτιάξουμε εύκολα και στο σπίτι. Δοκιμάστε μια συνταγή με 3 μόνο υλικά και εγγυημένο αποτέλεσμα!
Υλικά (για 1 μερίδα)
Μισή κούπα παγωτό βανίλια
1 κρόκος αυγού
1 κουτ.σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου
Τοποθετούμε το παγωτό σε ένα μπολ και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 40 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει
Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά
Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και ανακατεύουμε καλά
Βάζουμε το μείγμα σε ένα φορμάκι πορσελάνης (το ίδιο που χρησιμοποιούμε και για την κρέμα καραμελέ)
Βάζουμε το φορμάκι σε ένα ταψάκι και βάζουμε στο ταψί ζεστό νερό μέχρι να φτάσει στα μισά της φόρμας
Ψήνουμε για 45 λεπτά μέχρι να έχει ψηθεί αλλά να είναι λίγο τρεμουλιαστή στο κέντρο
Βγάζουμε το φορμάκι από το ταψί και αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον μισή ώρα
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη από πάνω και χρησιμοποιώντας ένα φλόγιστρο ζαχαροπλαστικής λιώνουμε τη ζάχαρη (αν δεν έχουμε βάζουμε στο γκριλ)
Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε
Be Unique!
Προμηθευτείτε τα πιο νόστιμα υλικά για τις πιο ξεχωριστές συνταγές σας από τα SPAR για να επωφεληθείτε από το πρόγραμμα επιβράβευσης Unique By Ermes και να απολαύσετε μοναδικά προνόμια.
Με την εγγραφή σας στο πρόγραμμα επιβράβευσης Unique By Ermes για κάθε αγορά 1€ σε τρόφιμα και είδη supermarket κερδίζετε 1 πόντο που μπορείτε να εξαργυρώσετε σε επόμενες αγορές σας στα καταστήματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (βρείτε τα εδώ)!