Το ριζότο λαχανικών μπορεί να θεωρείται ένα πιάτο που απολαμβάνουμε μόνο σε εστιατόρια, αλλά μπορούμε ακολουθώντας μικρά μυστικά να το φτιάξουμε και εύκολα στο σπίτι. Το βούτυρο είναι απαραίτητο όπως και το κατάλληλο ρύζι. Δείτε πώς θα το μαγειρέψετε για να έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα.
Υλικά
250 γρ. ρύζι για ριζότο
1 κουτ. σούπας βούτυρο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 πιπεριές κομμένες σε μπουκίτσες
2 κολοκυθάκια κομμένα σε μπουκίτσες
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 λίτρο νερό
4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
Παρμεζάνα τριμμένη
Μαϊντανός για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε
Σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ
Προσθέτουμε το νερό σταδιακά-προσθέτοντας λίγο κάθε φορά που απορροφάται
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα λαχανικά και τα προσθέτουμε στο ρύζι όταν θα έχει μαγειρευτεί το ρύζι
Αφήνουμε για 2 λεπτά να χυλώσει και σερβίρουμε με μαϊντανό και παρμεζάνα
Be Unique!
Προμηθευτείτε τα πιο νόστιμα υλικά για τις πιο ξεχωριστές συνταγές σας από τα SPAR για να επωφεληθείτε από το πρόγραμμα επιβράβευσης Unique By Ermes και να απολαύσετε μοναδικά προνόμια.
Με την εγγραφή σας στο πρόγραμμα επιβράβευσης Unique By Ermes για κάθε αγορά 1€ σε τρόφιμα και είδη supermarket κερδίζετε 1 πόντο που μπορείτε να εξαργυρώσετε σε επόμενες αγορές σας στα καταστήματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (βρείτε τα εδώ)!