Περιόδος σαρακοστής και πολλοί από εμάς έχουμε επιλέξει να νηστέψουμε. Αν, ωστόσο, πιστεύετε ότι θα στερηθείτε τα νόστιμα πιάτα, κάνετε λάθος. Οι επιλογές για την περιόδο της νηστείας είναι πολλές, νόστιμες και θρεπτικές.
Μια πολύ απλή και νόστιμη συνταγή είναι, βεβαίως, ο κοκκινιστός αρακάς με αγκινάρες. Και να πώς θα τον φτιάξετε:
ΥΛΙΚΑ
-½ κιλό αρακάς
-12 αγκινάρες
-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
-1 ντομάτα τριμμένη
-2 κ.σ. τοματοπελτέ
-2 φλ. ελαιόλαδο
-Άνηθο
-Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα με το λάδι. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ και 2 φλυτζάνια νερό και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τον αρακά, τις αγκινάτες, τα καρότα και τον άνηθο και αλατοπιπερόνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν.