Συνδυάστε τα λαχανικά σας με πρωτείνη για να φτιάξετε ένα χορταστικό και πολύ διαιτητικό πιάτο. Επιλέξτε γαρίδες αντί για κοτόπουλο, προσθέστε μπέικον και ένα υπέροχο dressing Ceasar!
Υλικά
4 φέτες ψωμι με προζύμι
500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
1 κουτ.σούπας σκόρδο λιωμένο
Μαύρο πιπέρι και θαλασσινό αλάτι
Μισό φλιτζάνι μπέικον κομμένο σε κύβους
1 κουτ.σούπας βούτυρο
1 αυγό βρασμένο και καθαρισμένο
4 φλιτζάνια μαρούλι
Μισό αβοκάντο κομμένο σε φέτες
Μισό φλιτζάνι τριμμένο τυρό παρμεζάνα
2 κουτ.σούπας χυμός λεμονιού
Γαρνίρισμα
Μισό φλιτζάνι άπαχο γιαούρτι ελληνικό
1 κουτ.σούπας μαγιονέζα
Μισό κουτ.σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ.γλ. σκόρδο λιωμένο
1 αντζούγια ψιλοκομμένη
1 κουτ.σούπας χυμός λεμονιού
1 &1/2 κουτ.σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα
Εκτέλεση
-Τηγανίζουμε το μπέικον και το βγάζουμε από το τηγάνι.
-Προσθέτουμε στο τηγάνι το ψωμί και το ψήνουμε και από τις δύο πλευρές.
-Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε καθαρό τηγάνι και τηγανίζουμε τις γαρίδες για 5 λεπτά.
-Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για γαρνίρισμα με ένα ηλεκτρικό μίξερ χεριού μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα σαλατικά, θαλασσινό αλάτι, πιπέρι, και προσθέτετε το μείγμα από πάνω.
-Σερβίρετε με ζεστή φρυγανιά από πάνω.
Be Unique!
Προμηθευτείτε τα πιο νόστιμα υλικά για τη σαλάτα σας από τα SPAR για να επωφεληθείτε από το πρόγραμμα επιβράβευσης Unique By Ermes και να απολαύσετε μοναδικά προνόμια.
Με την εγγραφή σας στο πρόγραμμα επιβράβευσης Unique By Ermes για κάθε αγορά 1€ σε τρόφιμα και είδη supermarket κερδίζετε 1 πόντο που μπορείτε να εξαργυρώσετε σε επόμενες αγορές σας στα καταστήματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (βρείτε τα εδώ)!