Η παραδοσιακή βασιλόπιτα για να πετύχει θέλει φρέσκα και ποιοτικά υλικά. Βούτυρο γάλακτος αγελαδινό που θα δώσει ωραία υφή στο κέικ, κονιάκ αλλά και το άρωμα του πορτοκαλιού. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για να δημιουργήσετε μια βασιλόπιτα που θα πρωταγωνιστήσει στο εορταστικό τραπέζι.
Υλικά
300 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος αγελαδινό
1 ποτηράκι κονιάκ
χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
750 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
400 γραμμάρια ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
7 αυγά
1 βανίλια
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Κοσκινίζετε το αλεύρι. Ρίχνετε στο μίξερ το αγελαδινό βούτυρο γάλακτος, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν αφράτα.
Προσθέτετε ους κρόκους των 6 αυγών και συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμα. Έπειτα ρίχνετε μέσα το ξύσμα, τη βανίλια, το χυμό και το κονιάκ. Χτυπάτε τα ασπράδια αυγών μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.
Στο μείγμα των κρόκων προσθέτετε εναλλάξ το αλεύρι με τη μαρέγκα και ανακατεύετε ελαφρά.
Βουτυρώνετε ένα ταψί και ρίχνετε μέσα το μείγμα.
Χτυπάτε με ένα πιρούνι το τελευταίο αυγό και αλείφετε με ένα πινέλο.
Ψήνετε την βασιλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 55 λεπτά.
Στολίστε με αμυγδαλόψιχα, σαντιγί ή τρούφα
Be Unique!
Προμηθευτείτε τα πιο νόστιμα υλικά για τη βασιλόπιτα από τα SPARγια να επωφεληθείτε από το πρόγραμμα επιβράβευσης Unique By Ermes και να απολαύσετε μοναδικά προνόμια.
Με την εγγραφή σας στο πρόγραμμα επιβράβευσης Unique By Ermes για κάθε αγορά 1€ σε τρόφιμα και είδη supermarket κερδίζετε 1 πόντο που μπορείτε να εξαργυρώσετε σε επόμενες αγορές σας στα καταστήματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (βρείτε τα εδώ)!