Τα μακαρόνια φούρνου έχουν την νοστιμιά μιας κλασικής μακαρονάδας αλλά υπερτερούν με την κρεμώδη υφή τους και φυσικά το τυρί που λιώνει και δίνει γεύση σε όλο το πιάτο.
Υλικά
500 γραμμάρια μακαρόνια
2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
500 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
αλάτι-πιπέρι
500 γραμμάρια ντομάτα κονκασέ
1/2 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
250 γραμμάρια μοτσαρέλα
200 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°.
Βράστε τα μακαρόνια al dente σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το ελαιόλαδο. Τσιγαρίστε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και σωτάρετε 1 λεπτό ακόμη.
Προσθέστε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και σωτάρετε για περίπου 10 λεπτά.
Προσθέστε τις ντομάτες κονκασέ και το βασιλικό και σιγοβράστε για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε λίγο έξτρα αλάτι και πιπέρι για επιπλέον γεύση.
Ανακατέψτε τον κιμά με τα μακαρόνια, μεταφέρετε σε ένα ταψί και στην κορυφή απλώστε τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα.
Ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί και να δέσει με τα ζυμαρικά, περίπου 20 λεπτά.
Be Unique!
Προμηθευτείτε τα πιο νόστιμα υλικά για τις πιο ξεχωριστές συνταγές σας από τα SPAR για να επωφεληθείτε από το πρόγραμμα επιβράβευσης Unique By Ermes και να απολαύσετε μοναδικά προνόμια.
Με την εγγραφή σας στο πρόγραμμα επιβράβευσης Unique By Ermes για κάθε αγορά 1€ σε τρόφιμα και είδη supermarket κερδίζετε 1 πόντο που μπορείτε να εξαργυρώσετε σε επόμενες αγορές σας στα καταστήματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (βρείτε τα εδώ)!