Η λευκή σοκολάτα έχει μεθυστικό άρωμα και την πιο γλυκιά γεύση. Για αυτό είναι ιδανική για απλά γλυκά, όπως η μους, που δεν περιέχουν πολλά υλικά και γεύσεις. Η μους λευκής σοκολάτας είναι ιδανική για επιδόρπιο και φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα.
Υλικά
500γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
300γρ. κομματάκια λευκής σοκολάτας
1 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Λίγο αλάτι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι σε μεσαία θερμοκρασία μέχρι να αρχίσουν τα σχηματίζονται φουσκάλες στην άκρη.
Προσθέστε την σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να δημιουργηθεί ένα απαλό μείγμα.
Προσθέστε τη βανίλια.
Δοκιμάστε κι αν το μείγμα σας φανεί πολύ γλυκό προθέστε λίγο αλάτι.
Βάλτε τη μους σε ένα μπολ (ειδικό για ζεστές θερμοκρασίες) και αφήστε την να κρυώσει.
Βάλτε στο ψυγείο και αφήστε όλο το βράδυ για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα.
Πριν σερβίρετε σε ποτήρια ή σε μπολ χτυπήστε τη μους με το μίξερ.
Γαρνίρετε με ξηρούς καρπούς ή φρούτα
Tip: Αν θέλετε να το καταναλώσετε άμεσα μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη για λίγη ώρα μέχρι να κρυώσει και όχι να παγώσει.
Αγοράστε τα υλικά της συνταγής από τα Debenhams Foodhall και γίνετε μέλος στο Unique by Ermes ώστε για κάθε αγορά 1€ να κερδίζετε 1 πόντο επιβράβευσης που μπορείτε να εξαργυρώσετε σε επόμενες αγορές σας, στα καταστήματα (βρείτε τα εδώ) που συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιβράβευσης του Unique by Ermes. Κάντε την εγγραφή σας τώρα εδώ.