Την Μεγάλη Παρασκευή το οικογενειακό τραπέζι σερβίρει φακές αλάδωτες που δίνει τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε μέχρι το τραπέζι της Ανάστασης. Οι νηστίσιμες φακές δεν περιέχουν καθόλου λάδι αλλά λίγο περισσότερο ξύδι και μαγειρεύονται με μυρωδικά που δίνουν γεύση στο πιάτο.
Υλικά
Μισή συσκευασία φακές (250 γραμμάρια)
1 πατάτα κομμένη
2 συσκευασίες ντομάτα κονκασέ
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 φύλλα δάφνης
2 κου.σούπας ξύδι
Λίγο μπούκοβο
Αλάτι-πιπέρι-ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη μισή ντομάτα και σοτάρουμε το κρεμμύδι
Προσθέτουμε και την υπόλοιπη ντομάτα και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι και ζάχαρη
Προσθέτουμε την πατάτα, τη δάφνη και το μπούκοβο
Ρίχνουμε νερό –περίπου 3 φλιτζάνια – κι αφήνουμε να πάρει βράση
Ξεπλένουμε τις φακές ή τις βράζουμε για λίγα λεπτά και τις σουρώνουμε
Προσθέτουμε τις φακές στη ντομάτα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου για μια ώρα
Στο τέλος ρίχνουμε το ξύδι, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας κι αφήνουμε για λίγα λεπτά
Be Unique!
Προμηθευτείτε τα πιο νόστιμα υλικά για τις πιο ξεχωριστές συνταγές σας από τα Debenhams Foodhall για να επωφεληθείτε από το πρόγραμμα επιβράβευσης Unique By Ermes και να απολαύσετε μοναδικά προνόμια.
Με την εγγραφή σας στο πρόγραμμα επιβράβευσης Unique By Ermes για κάθε αγορά 1€ σε τρόφιμα και είδη supermarket κερδίζετε 1 πόντο που μπορείτε να εξαργυρώσετε σε επόμενες αγορές σας στα καταστήματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (βρείτε τα εδώ)!