Οι κουραμπιέδες δεν λείπουν ποτέ από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι κι ενώ δεν θεωρούνται ένα από τα πιο εύκολα γλυκά για να φτιάξει κανείς, υπάρχουν συνταγές που εγγυώνται ένα υπέροχο αποτέλεσμα.
Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να συγκεντρώσετε γευστικά υλικά, όπως ένα καλής ποιότητας βούτυρο, αλεύρι αλλά και αμύγδαλο για να πετύχουν.
Υλικά
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
350 γρ. βούτυρο
40 γρ. baking powder
130 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κονιάκ
1 βανίλια ½ κουτ. γλυκού
Καβουρδισμένο αμύγδαλο
Ανθόνερο
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
Ανακατεύουμε στο μίξερ όλα τα υλικά, εκτός από το κονάκ και τα αμύγδαλα
Όταν έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη, προσθέτουμε το κονιάκ και τα αμύγδαλα.
Πλάθουμε τη ζύμη σε κουραμπιέδες στο μέγεθος που θέλουμε.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για μισή ώρα μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζουμε από το φούρνο και ραντίζουμε αμέσως με λίγο ανθόνερο.
Ρίχνουμε άχνη ζάχαρη και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
Be Unique!
Αγοράστε τα πιο ποιοτικά και νόστιμα υλικά για τις χριστουγεννιάτικες συνταγές σας από τα SPAR και γίνετε μέλος στο πρόγραμμα επιβράβευσης Unique by Ermes ώστε για κάθε αγορά 1€ να κερδίζετε 1 πόντο επιβράβευσης που μπορείτε να εξαργυρώσετε σε επόμενες αγορές σας, στα καταστήματα που είναι μέλη του Unique by Ermes. Κάντε την εγγραφή σας τώρα εδώ.