Αν σας αρέσουν τα μακαρόνια τότε αύτη τη συνταγή σίγουρα θα την προσθέσετε στη λίστα με τις αγαπημένες σας. Η σάλτσα πέστο θα της δώσει μια τέλεια γεύση και θα απογειώσει το πιάτο σας.
Υλικά
2 κούπες φρέσκο σπανάκι
1 κούπα με φύλλα φρέσκου βασιλικού
6 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένα καρύδια
½ της κούπας φρέσκος μαϊντανός
½ της κούπας ψιλοκομμένη ντομάτα
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
½ κουταλιά της σούπας αλάτι
½ κουταλιά της σούπας πιπέρι
150 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Μακαρόνια
200 γραμμάρια πένες (ή κάποιο άλλο ζυμαρικό)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
400 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες
½ της κούπας ντοματίνια
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό να βράζει για να ετοιμάσετε το πέστο. Προσθέτετε το σπανάκι και το βασιλικό και τα αφήνετε για 20 δευτερόλεπτα. Έπειτα αφαιρείτε το σπανάκι, το βάζετε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και το αφήνετε για 30 δεύτερα. Το στραγγίζετε και το στεγνώνετε με πετσέτες.
Στη συνέχεια τοποθετείτε τον μαϊντανό και τα υπόλοιπα 7 υλικά στο μπλέντερ και αναμειγνύετε. Προσθέτετε τις δύο κουταλιές από το ελαιόλαδο και το σπανάκι, ώστε να ενωθούν όλα μαζί.
Μαγειρεύετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης.
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Έπειτα πασπαλίζετε την γαρίδα με πιπέρι. Προσθέτετε τις γαρίδες στο τηγάνι και μαγειρεύετε 1 με 2 λεπτά.
Προσθέτετε τα μακαρόνια και ανακατεύετε με το πέστο, τα ντοματίνια και το αλάτι.
{Photo: Instagram@francitonu}
Be Unique!
Προμηθευτείτε τα πιο νόστιμα υλικά για τις πιο ξεχωριστές συνταγές σας από τα SPAR για να επωφεληθείτε από το πρόγραμμα επιβράβευσης Unique By Ermes και να απολαύσετε μοναδικά προνόμια.
Με την εγγραφή σας στο πρόγραμμα επιβράβευσης Unique By Ermes για κάθε αγορά 1€ σε τρόφιμα και είδη supermarket κερδίζετε 1 πόντο που μπορείτε να εξαργυρώσετε σε επόμενες αγορές σας στα καταστήματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (βρείτε τα εδώ)!