Η πορτοκαλόπιτα είναι ένα γλυκό που είναι ιδανικό για κάθε στιγμή. Μπορείτε να την συνδυάσετε με τον πρωινό ή τον απογευματικό καφέ αλλά και να το απολαύσετε σαν επιδόρπιο μετά το γεύμα σας.
Υλικά
Μισό κιλό φύλλο κρούσταϛ
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 γιαούρτι 2%1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
2 βανίλιες σε σκόνη
1 φακελάκι baking powder
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Υλικά για το σιρόπι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Ανοίξτε τα φύλλα όσο πιο καλά μπορείτε στο ταψί και βάλτε λίγα-λίγα στουϛ 100 βαθμούϛ να ξεραθούν
Θρυμματίστε τα όλα μαζί σε ένα μπολ
Βάλτε όλα τα υλικά της ζύμης στο μπολ και ανακατέψτε καλά
Ψήστε στο ταψί που δεν έχετε λαδώσει στουϛ 180 για περίπου μισή ώρα
Αφήστε την πίτα να κρυώσει
Ετοιμάστε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 10 λεπτά
Περιχύστε την πίτα όταν κρυώσει με το σιρόπι
Be Unique!
Προμηθευτείτε τα πιο νόστιμα υλικά για τις πιο ξεχωριστές συνταγές σας από τα SPAR για να επωφεληθείτε από το πρόγραμμα επιβράβευσης Unique By Ermes και να απολαύσετε μοναδικά προνόμια.
Με την εγγραφή σας στο πρόγραμμα επιβράβευσης Unique By Ermes για κάθε αγορά 1€ σε τρόφιμα και είδη supermarket κερδίζετε 1 πόντο που μπορείτε να εξαργυρώσετε σε επόμενες αγορές σας στα καταστήματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (βρείτε τα εδώ)!