BACK TO TOP

Συνταγή για πεντανόστιμο παστίτσιο

Κλασική κι αγαπημένη συνταγή

 

Μία από τις πιο αγαπημένες συνταγές για όλη την οικογένεια είναι το παστίτσιο. Και μπορεί να μοιάζει «μπελαλίδικη» συνταγή στη διαδικασία της, αλλά το αποτέλεσμα συνήθως δικαιώνει, αφού όλοι απολαμβάνουν ένα καλό κομμάτι παστίτσιο.

Παρακάτω θα βρείτε μια κλασική συνταγή για το αγαπημένο πιάτο:

ΥΛΙΚΑ

Μακαρόνια για παστίτσιο

½ κιλό τριμμένο τυρί της επιλογής σου (προτιμήστε παρμεζάνα ή μυζήθρα)

Για τον κιμά

1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

1 μεγάλο κρεμμύδι

Αλάτι και πιπέρι

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 πρέζα πάπρικα γλυκιά

1 πρέζα κανέλα

1 πρέζα γαρύφαλλο

1 κουτί ντοματοχυμός

1 ποτήρι του κρασιού λάδι

3 αβγά

Για την μπεσαμέλ

6-7 κουταλιές αλεύρι

1 κουταλιά βούτυρο

2 αυγά

1 λίτρο γάλα

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1- Σε μια κατσαρόλα ρίξτε 1 ποτήρι του κρασιού λάδι και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι. Στην συνέχεια ρίξτε το πιπέρι, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, την πάπρικα και το τριμμένο γαρύφαλλο.

2- Σοταρίστε ελαφρά. Ρίξτε τον κιμά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να σοταριστεί καλά και να πάρει όλα τα αρώματα από τα μπαχαρικά. Στη συνέχεια ρίξτε τον χυμό ντομάτας και ανακατέψτε. Προσθέστε ένα ποτήρι νερό ή και περισσότερο εάν χρειαστεί. Αφήστε τον κιμά να βράσει για 30-45 λεπτά.

3-Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώστε τα μακαρόνια και ρίξτε λίγο βούτυρο. Προσθέστε τα μακαρόνια σε ένα ταψί. Ρίξτε μια στρώση τυρί πάνω από τα μακαρόνια. Προσθέστε τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια και πρόσθεσε άλλη μια στρώση τυρί. Χτυπήστε 3 αυγά και περιχύστε τα από το κιμά.

4-Για τη μπεσαμέλ, προσθέστε στην κατσαρόλα το 1 λίτρο γάλα σε μέτρια θερμότητα. Έπειτα προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε γρήγορα μέχρι να διαλυθεί στο γάλα. Μόλις διαλυθεί και αρχίσει να ζεσταίνεταιτο γάλα, προσθέστε μια κουταλιά βούτυρο, μια πρέζα μοσχοκάρυδο και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να γίνει πηχτή η κρέμα. Ρίξτε μέσα μια χούφτα τριμμένο τυρί και ανακατέψτε. Απόσυρε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε τα 2 αβγά. Ανακατέψτε γρήγορα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Η μπεσαμέλ είναι έτοιμη.

5-Προσθέστε την μπεσαμέλ πάνω από τη στρώση με τον κιμά. Τέλος, πασπαλίστε με τριμμένη φρυγανιά και άλλη μια χούφτα τυρί. Ψήστε για περίπου μια ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.

 

x

Mπορείτε να περιορίσετε την αναζήτησή σας επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

x

Personal Shopper

Φιλτράρετε την αναζήτησή σας

ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ / Ι AM LOOKING FOR

ΘΕΛΩ / I WANT TO

x

Ask a UNIQUE advisor
for beauty tips

x

Ask a UNIQUE advisor
for fashion tips

x

Eπικοινωνήστε μαζί μας