BACK TO TOP

Ψαρονέφρι με χαλούμι για τα Χριστούγεννα

Μια νόστιμη συνταγή για τη γιορτινή μέρα

 

Η μέρα των Χριστουγέννων επιβάλλει πιάτα που ταιριάζουν σε μια γιορτή και ξεχειλίζουν από νοστιμιά. Το χοιρινό, ιδίως το ψαρονέφρι, προσφέρει τη δυνατότητα για ένα πιάτο που θα ξεχωρίσει την ημέρα αυτή και θα αφήσει ικανοποιημένους τους καλεσμένους σας.

Η παρακάτω συνταγή είναι μια εύκολη, και σχετική γρήγορη, λύση για το εορταστικό σας μενού.

Υλικά

400- 500 γρ. φιλέτο χοιρινό (ψαρονέφρι)

6- 8 φέτες προσούτο

65 γρ. κάππαρη, στεγνή και ψιλοκομμένη

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

60 γρ. χαλούμι

Εκτέλεση

1-Προετοιμάζουμε το χοιρινό. Το κόβουμε οριζόντια και κατά μήκος μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι, προσέχοντας να μην το κόψουμε στα δύο. Το ανοίγουμε και το τυλίγουμε με μία μεμβράνη. Διατρέχοντάς το σ’ όλη την επιφάνεια μ’ ένα πλάστη, το πιέζουμε  δυνατά μέχρι το πάχος του να είναι περίπου 1 εκατ. Το αφήνουμε στην άκρη.

2- Σε ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης, απλώνουμε τις φέτες του προσούτο δημιουργώντας μια επιφάνεια αρκετά μεγάλη ώστε να χωρέσει το χοιρινό. Τοποθετούμε πάνω στο κέντρο της το χοιρινό, χωρίς τη μεμβράνη που χρησιμοποιήσαμε για να το χτυπήσουμε, και καλύπτουμε ξανά από πάνω με μεμβράνη, καθώς ετοιμάζουμε τη γέμιση.

3- Σ’ ένα μικρό μπολ, προσθέτουμε την κάππαρη, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, μαϊντανό και ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι. Αφαιρούμε την μεμβράνη με την οποία καλύψαμε το χοιρινό από πάνω και πασπαλίζουμε με το μείγμα που μόλις φτιάξαμε στο μπολ, μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια του χοιρινού. Κόβουμε το χαλούμι σε «μπαστουνάκια», πάχους περίπου 1 εκατ και μήκους 6 εκατ. Τοποθετούμε το χαλούμι στη σειρά κατά μήκος του χοιρινού ξεκινώντας από περίπου το 1/3 της άκρης.

4- Με τη βοήθεια της μεμβράνης, αρχίζουμε και κάνουμε ένα σφικτό ρολό το κρέας, αφήνοντας εξωτερικά το προσούτο. Το τυλίγουμε σφικτά με τη μεμβράνη, κι αφού έχουμε βεβαιωθεί ότι και οι άκρες είναι καλά κλεισμένες, το αφήνουμε στο ψυγείο για κάποιες ώρες.

5- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.Σ’ ένα τηγάνι, θερμαίνουμε λίγο λάδι σε δυνατή φωτιά και αφού αφαιρέσουμε τη μεμβράνη γύρω από το χοιρινό, το σοτάρουμε απ’ όλες τις πλευρές για 3- 4 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα. Το μεταφέρουμε σ’ ένα  πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.

6- Σερβίρουμε σε κομμάτια.

Be Unique! 

Προμηθευτείτε τα πιο υγιεινά υλικά για τις συνταγές σας από τα SPARγια να επωφεληθείτε από το πρόγραμμα επιβράβευσης Unique By Ermes και να απολαύσετε μοναδικά προνόμια.

Με την εγγραφή σας στο πρόγραμμα επιβράβευσης Unique By Ermes για κάθε αγορά 1€ σε τρόφιμα και είδη supermarket κερδίζετε 1 πόντο που μπορείτε να εξαργυρώσετε σε επόμενες αγορές σας στα καταστήματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (βρείτε τα εδώ)!

x

Mπορείτε να περιορίσετε την αναζήτησή σας επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

x

Personal Shopper

Φιλτράρετε την αναζήτησή σας

ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ / Ι AM LOOKING FOR

ΘΕΛΩ / I WANT TO

x

Ask a UNIQUE advisor
for beauty tips

x

Ask a UNIQUE advisor
for fashion tips

x

Eπικοινωνήστε μαζί μας