Το καλοκαίρι τα ψάρια και τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους στο εβδομαδιαίο οικογενειακό μενού. Ο σολομός μπορεί να είναι ιδανικός για όλες τις εποχές, όμως το καλοκαίρι συνδυάζεται ιδανικά με λαχανικά εποχής για ένα πιάτο χορταστικό και ελαφρύ.
Υλικά
4 φιλέτα σολομού
2 κούπες σπανάκι
200γρ. πατάτες
4 μικρά κρεμμύδια κομμένα
220 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα
2 κούπες μάραθο κομένο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ.σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
¼ κούπας λεμόνι
Αλάτι-Πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες σε μικρές μπουκιές και τις βράζουμε για 8 λεπτά
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το μάραθο για να μαλακώσουν
Τα στραγγίζουμε και βάζουμε ελαιόλαδο
Βάζουμε στη σχάρα και αλατοπιπερώνουμε
Προσθέτουμε μάραθο και μαϊντανό
Βάζουμε και τον σολομό με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
Ψήνουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά
Σερβίρουμε με το σπανάκι, χυμό λεμονιού και φρέσκο κρεμμύδι
Be Unique!
Προμηθευτείτε τα πιο νόστιμα υλικά για τις πιο ξεχωριστές συνταγές σας και μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή από όλα τα SPAR για να επωφεληθείτε από το πρόγραμμα επιβράβευσης Unique By Ermes και να απολαύσετε μοναδικά προνόμια.
Με την εγγραφή σας στο πρόγραμμα επιβράβευσης Unique By Ermes για κάθε αγορά 1€ σε τρόφιμα και είδη supermarket κερδίζετε 1 πόντο που μπορείτε να εξαργυρώσετε σε επόμενες αγορές σας στα καταστήματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (βρείτε τα εδώ)!