Πώς μπορούμε να κάνουμε μια σαλάτα ακόμα πιο θρεπτική και απολαυστική; Ο Nomad Chef Ανδρέας Λαγός (andreaslagos.com) μας λέει τα μυστικά του και προτείνει έξυπνους συνδυασμούς που χαρίζουν φαντασία και γεύση στο τραπέζι, ενώ ενισχύουν τον οργανισμό μας.
Σαλάτα Caesar με σέσκουλα και σύγκλινο
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Εξοικονομήστε αγοράζοντας φρέσκα και ποιοτικά υλικά μόνο από το SPAR.
Υλικά
Για τη σαλάτα:
300 γρ. σέσκουλα
8 φέτες σύγκλινο
Caesar dressing
Crumble αμυγδάλου
1 κ.σ. παρμεζάνα (τριμμένη)
Για το crumble αμυγδάλου:
2/3 κούπας αμύγδαλα (ξεφλουδισμένα)
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1/2 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. ελαιόλαδο
Για τη σος:
2 κρόκοι αβγών
1 κ.σ. μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
2 κ.σ. παρμεζάνα (τριμμένη)
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το crumble αμυγδάλου ανακατεύοντας όλα τα ξερά υλικά στο μίξερ και ρίχνοντας σιγά σιγά το λάδι,μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Tο απλώνουμε σε ταψί και ψήνουμε για 3-6 λεπτά στους 180°C, μέχρι να πάρει χρώμα. Το αφήνουμε να κρυώσει και το αποθηκεύουμε σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς (διατηρείται έως και δύο εβδομάδες). Στρώνουμε το σύγκλινο σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 8-10 λεπτά. Ετοιμάζουμε τη σος ρίχνοντας σε μπολ τους κρόκους, τη μουστάρδα και το σκόρδο. Χτυπάμε με μίξερ χειρός και σταδιακά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, μέχρι το μείγμα να πάρει την υφή μαγιονέζας.Τέλος, προσθέτουμε την παρμεζάνα, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα σέσκουλα με όση σος θέλουμε. Μοιράζουμε τη σαλάτα στα πιάτα, προσθέτουμε το σύγκλινο σε μικρά κομμάτια και το crumble αμυγδάλου, πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.
Food styling – Φωτογραφίες:ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΑΛΙΔΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ (majeriko.gr)