Πώς μπορούμε να κάνουμε μια σαλάτα ακόμα πιο θρεπτική και απολαυστική; Ο Nomad Chef Ανδρέας Λαγός (andreaslagos.com) μας λέει τα μυστικά του και προτείνει έξυπνους συνδυασμούς που χαρίζουν φαντασία και γεύση στο τραπέζι, ενώ ενισχύουν τον οργανισμό μας.
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας:
10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
50 λεπτά
Εξοικονομήστε αγοράζοντας φρέσκα και ποιοτικά υλικά μόνο από τα SPAR.
Υλικά
600 γρ. πατάτες baby
4 x 200 γρ. σολομός
φρέσκος (καθαρισμένος)
500 γρ. σπαράγγια
150 γρ. φακές
μαγειρεμένες
1/2 κ.σ. σχοινόπρασο
5 ραπανάκια
(λεπτοκομμένα)
Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι
Για τη σος:
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι λευκό
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
(ψιλοκομμένο)
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που τις καλύπτει. Βράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Πασπαλίζουμε τον σολομό με το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, ψήνουμε για 15 λεπτά και τον αφήνουμε να κρυώσει. Αφαιρούμε από τα σπαράγγια το κάτω μέρος. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, αλατίζουμε και μόλις βράσει ζεματίζουμε τα σπαράγγια για 4-5 λεπτά (ανάλογα με το πάχος). Για τη σος, ζεσταίνουμε σε ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά το κρεμμυδάκι, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι.Βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη σος,ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Food styling – Φωτογραφίες:ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΑΛΙΔΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ (majeriko.gr)