Τα θαλασσινά αλλά και τα ψάρια όπως ο σολομός, είναι άκρως αφροδισιακά ενώ πρωταγωνιστούν και στα επίσημα δείπνα. Μπορούν να παρασκευαστούν εύκολα και συνοδεύονται τέλεια με σαμπάνια και λευκό κρασί. Ανακαλύψτε μια ιδανική συνταγή για ετοιμάσετε ένα εύκολο και ρομαντικό δείπνο για την ημέρα των ερωτευμένων στο σπίτι σας.
Υλικά
600 γρ. φιλέτο σολομού σε 2 μερίδες
600 γρ. πατάτες κομμένες σε μερίδες
600 γρ. παντζάρια ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μερίδες
2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ.γλ. αλάτι
Μισό κουτ.γλ. άνιθος
Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μισή κούπα κρέμα γάλακτος
2 κουτ.σούπας έτοιμη σάλτσα horseradish
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Σε ένα ταψάκι μάζουμε τα παντζάρια με μια κουταλιά ελαιόλαδο και ελάχιστο αλάτι, άνιθο και πιπέρι
Αφήστε να ψηθούν για 20 λεπτά
Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και προσθέστε και τις πατάτες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλάτι
Ψήστε για ακόμα 10 λεπτά κι ανακατέψτε
Σε μια λαδόκολλα βάλτε τα φιλέτα σολομού με λίγο αλάτι, άνιθο και πιπέρι
Βάλτε τα φιλέτα στον φούρνο μαζί με τα λαχανικά και ψήστε για περίπου 10 λεπτά
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε την κρέμα γάλακτος κι όταν πάρει μια βράση κατεβάστε από τη φωτιά
Προσθέστε τη σάλτσα horseradish, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρ
Σερβίρετε σε ένα πιάτο τα λαχανικά, από πάνω το φικέτο και περιχύστε με τη σάλτσα
Be Unique!
Προμηθευτείτε τα πιο νόστιμα υλικά για τις πιο ξεχωριστές συνταγές σας από τα SPAR για να επωφεληθείτε από το πρόγραμμα επιβράβευσης Unique By Ermes και να απολαύσετε μοναδικά προνόμια.
Με την εγγραφή σας στο πρόγραμμα επιβράβευσης Unique By Ermes για κάθε αγορά 1€ σε τρόφιμα και είδη supermarket κερδίζετε 1 πόντο που μπορείτε να εξαργυρώσετε σε επόμενες αγορές σας στα καταστήματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (βρείτε τα εδώ)!