Η βρώμη σε συνδυασμό με φρούτα και γιαούρτι είναι το ιδανικό πρωινό για να σας χορτάσει και να σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε κάθε πρωί. Αυτή η συνταγή σίγουρα θα σας ενθουσιάσει αφού το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο.
Υλικά
1 ½ κούπα νιφάδες βρώμης
Μισή κούπα τριμμένη καρύδα
3 κουτ.σούπας χοντροκομμένα καρύδια
3 κουτ.σούπας ψιλοκομμένα αμύγδαλα
1 ½ κουτ.σούπας λάδι καρύδας
2 κουτ.σούπας μέλι
2 κουτ.σούπας σιρόπι σφενδάμου
1 πρέζα χοντρό αλάτι
1 πρέζα κανέλα
Τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 κιλό ροδάκινα κομμένα
150 γραμ. βατόμουρα φρέσκα
1 ½ κουτ.σούπας καλαμποκάλευρο
1 κουτ.σούπας ζάχαρη
Μισό lime στημένο
Γιαούρτι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ανακατέψτε την καρύδα μέχρι να ροδίσει
Βάλτε την καρύδα σε ένα μπολ και βάλτε στο τηγάνι τα καρύδια και τα αμύγδαλα
Ανακατέψτε για 4 λεπτά και προσθέστε τη βρώμη και το λάδι καρύδας
Αφήστε για περίπου 3 λεπτά και βάλτε το μείγμα σε ένα μπολ
Προσθέστε μέλι, σιρόπι, αλάτι, κανέλα και μοσχοκάρυδο
Απλώστε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό χαρτί και ψήστε στον φούρνο για 15 λεπτά
Βγάλτε από τον φούρνο και προσθέστε την καρύδα
Όταν κρυώσει σπάστε το μείγμα
Βάλτε σε ένα μπολ τα φρούτα, το καλαμποκάλευρο, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού
Ψήστε για ακόμα 20 λεπτά και προσθέστε τη βρώμη
Ψήστε για 10 λεπτά και όταν κρυώσει σερβίρετε με γιαούρτι
Be Unique!
Προμηθευτείτε τα πιο νόστιμα υλικά για τις πιο ξεχωριστές συνταγές σας από τα SPAR για να επωφεληθείτε από το πρόγραμμα επιβράβευσης Unique By Ermes και να απολαύσετε μοναδικά προνόμια.
Με την εγγραφή σας στο πρόγραμμα επιβράβευσης Unique By Ermes για κάθε αγορά 1€ σε τρόφιμα και είδη supermarket κερδίζετε 1 πόντο που μπορείτε να εξαργυρώσετε σε επόμενες αγορές σας στα καταστήματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (βρείτε τα εδώ)!