BACK TO TOP

Νίκος Μουτσινάς: Συγκινεί με την ανάρτηση για τη μητέρα και τη γιαγιά του, που έχει χάσει

Το μήνυμα αισιοδοξίας του παρουσιαστή

 

OΝίκος Μουτσινάς αναμφισβήτητα διανύει την πιο επιτυχημένη επαγγελματική του περίοδο αφού η εκπομπή του «Για την Παρέα» συνεχίζει να σημειώνει υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Πολλές φορές ο γνωστός παρουσιαστής-ηθοποιός έχει τοποθετηθεί δημοσίως για τον μεγάλο πόνο που βίωσε όταν έχασε τα δυο πιο αγαπημένα του πρόσωπα, τη μητέρα και τη γιαγιά του.

Το Σαββατοκύριακο, λοιπόν, και ενώ αποφάσισε να κάνει ένα ξεσκαρτάρισμα στην αποθήκη του σπιτιού του, ξύπνησαν πολλές αναμνήσεις χάρη στα αντικείμενα που βρήκε. Με μια ανάρτησή του στο Instagram ο Μουτσινάς αποφάσισε να μοιραστεί μερικές σκέψεις αλλά και συναισθήματα που του δημιουργήθηκαν από την απόφαση να αποχωριστεί τα πράγματα που του θύμιζαν το παρελθόν.

«”Και όλα αυτά που έχεις, τα χρειάζεσαι ρε μαμά;”. “Να μην σε νοιάζει εσένα. Μπορεί να τα χρειαστώ..”. Αυτός ήταν ο μόνιμος καυγάς της μαμάς μου με τη γιαγιά μου. Και μετά το γνωστό έργο. Εγώ με τη μαμά μου πετούσαμε ό,τι βρίσκαμε μπροστά μας και η γιαγιά μου τύλιγε το κεφάλι της με έναν επίδεσμο γιατί την πονούσαν τα μηνίγγια της. Και τώρα, αρκετά χρόνια αργότερα, συνειδητοποιώ ότι έγινα η γιαγιά μου. Και έγινε πολύ ύπουλα η μεταμόρφωση. Όταν η μητέρα μου “έφυγε” όλα τα πράγματά της τα πήρα σπίτι μου με σκοπό να κάνω ένα ξεκαθάρισμα όταν θα μπορούσα.

Πέρασαν σχεδόν τέσσερα χρόνια και τα πράγματα της μητέρας μου μαζί με άπειρα δικά μου από τις πολλές μετακομίσεις που απλά άλλαζαν σπίτι μέσα σε κούτες που δεν είχαν καν ανοιχτεί, έπιαναν χώρο σε ντουλάπες και συρτάρια. Και επιτέλους έφτασε η αυτή η μέρα. η μέρα που ένιωσα ότι μπορώ να το κάνω και το έκανα. Και αντιλήφθηκα ότι το σπίτι που μένω έχει πολύ χώρο. Και ότι το 70% των πραγμάτων που είχα μπουκώσει τις ντουλάπες, απλά δεν το χρειαζόμουν. Για να μην πω πάντα, σχεδόν πάντα ότι δεν χρειαζόμαστε εμείς το έχουν απόλυτη ανάγκη οι άλλοι. Το συναισθηματικό δέσιμο με αντικείμενα είναι ένα κομμάτι που με ζόρισε αρκετά, αλλά δεν χρειάζομαι ένα αντικείμενο για να μου θυμίσει κάποιον που αγαπώ και δεν είναι πια κοντά μου. Είναι μέσα στην καρδιά μου που ο χώρος είναι άπειρος.

Και σήκωσα μανίκια (το έβαλα το κοντομάνικο) και άνοιξα την πρώτη ντουλάπα.. Πέντε ώρες αργότερα η εικόνα που είδα ήταν σοκαριστική. Πάρα πάρα πάρα πολλά, άχρηστα για μένα αντικείμενα που δεν ήξερα καν ότι τα είχα. Τα περισσότερα θα πάνε σε ιδρύματα, άλλα στην ανακύκλωση και άλλα στα σκουπίδια. Η ικανοποίηση που νιώθω είναι τεράστια. Κατάφερα να μην σκεφτώ μόνο τον εαυτό μου, να πετάξω πράγματα που τα έσερνα μαζί μου χωρίς να γνωρίζω τον λόγο και να σας πω και κάτι; Πετώντας τα παλιά, κάνεις χώρο για τα καινούργια που έρχονται!» έγραψε χαρακτηριστικά στέλνοντας το δικό του μήνυμα αισιοδοξίας.

View this post on Instagram

«Και ολα αυτα που εχεις,τα χρειάζεσαι ρε μαμα;» «Να μην σε νοιάζει εσενα. Μπορεί να τα χρειαστώ..» Αυτός ήταν ο μόνιμος καυγάς της μαμάς μου με την γιαγιά μου. Και μετά το γνωστό έργο. Εγώ με την μαμα μου πετούσαμε ο,τι βρίσκαμε μπροστά μας και η γιαγιά μου τύλιγε το κεφάλι της με έναν επίδεσμο γιατί την πονούσαν τα μηνίγγια της. Και τώρα,αρκετά χρόνια αργότερα συνειδητοποιώ ότι έγινα η γιαγιά μου😱 Και έγινε πολύ ύπουλα η μεταμόρφωση. Όταν η μητέρα μου “έφυγε” ολα τα πράγματα της τα πήρα σπιτι μου με σκοπό να κάνω ένα ξεκαθάρισμα όταν θα μπορούσα.. Πέρασαν σχεδόν τέσσερα χρόνια και τα πράγματα της μητέρας μου μαζί με άπειρα δικά μου από τις πολλές μετακομίσεις που απλά άλλαζαν σπίτι μέσα σε κούτες που δεν είχαν καν ανοιχτεί, έπιαναν χώρο σε ντουλάπες και συρτάρια. Και επιτέλους έφτασε η αυτή η μέρα..η μέρα που ένιωσα ότι μπορώ να το κάνω.και το έκανα. Και αντιλήφθηκα ότι το σπίτι που μένω έχει πολύ χώρο. Και ότι το 70% των πραγμάτων που είχα μπουκώσει τις ντουλάπες,απλά δεν το χρειαζόμουν. Για να μην πω πάντα,σχεδόν πάντα ότι δεν χρειαζόμαστε εμεις το έχουν απόλυτη ανάγκη οι άλλοι. Το συναισθηματικό δέσιμο με αντικείμενα είναι ένα κομμάτι που με ζόρισε αρκετά, αλλα δεν χρειάζομαι ένα αντικείμενο για να μου θυμίσει κάποιον που αγαπώ και δεν είναι πια κοντά μου. Είναι μέσα στην καρδιά μου που ο χώρος είναι απειρος😉. Και σήκωσα μανίκια(το έβαλα το κοντομάνικο) και άνοιξα την πρώτη ντουλάπα.. Πεντε ώρες αργότερα η εικόνα που είδα ήταν σοκαριστική. Παρα παρα παρα πολλά, άχρηστα για μένα αντικείμενα που δεν ήξερα καν ότι τα είχα. Τα περισσότερα θα πάνε σε ιδρύματα, άλλα στην ανακύκλωση και άλλα στα σκουπίδια.. Η ικανοποίηση που νιώθω είναι τεράστια.. Κατάφερα να μην σκεφτώ μόνο τον εαυτό μου, να πετάξω πράγματα που τα έσερνα μαζί μου χωρίς να γνωρίζω τον λόγο και να σας πω και κάτι; Πετώντας τα παλιά, κανεις χώρο για τα καινούργια που έρχονται! 💪🏻❤️

A post shared by Nikos Moutsinas (@nikosmoutsinas) on

Πηγή: peoplegreece.com

x

Mπορείτε να περιορίσετε την αναζήτησή σας επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

x

Personal Shopper

Φιλτράρετε την αναζήτησή σας

ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ / Ι AM LOOKING FOR

ΘΕΛΩ / I WANT TO

x

Ask a UNIQUE advisor
for beauty tips

x

Ask a UNIQUE advisor
for fashion tips

x

Eπικοινωνήστε μαζί μας