BACK TO TOP

10 εντυπωσιακά τοπία της Ευρώπης

Φυσικά τοπία και πόλεις

 

Τα ταξίδια στην Ευρώπη είναι πάντα μια καλή επιλογή: δεν χρειάζεται να ταξιδεύετε για ώρες, πολλά στοιχεία στις ευρωπαϊκές κουλτούρες είναι κοινά και θα βρείτε προορισμούς για όλα τα γούστα. Ο φυσικός πλούτος, επίσης, στην ευρωπαϊκή ήπειρο είναι τεράστιος και τα τοπία μαγικά.

Μερικά από τα πιο εντυπωσιακά συγκεντρώνει σε η παρακάτω λίστα του European Best Destinations, και σας δίνουν αφορμή για το επόμενο ταξίδι σας:

1-Αζόρες, Πορτογαλία

Ηφαιστειογενή νησιά έξω από τις ακτές της Πορτογαλίας που φιλοξενούν αμπελώνες, γραφικά ψαροχώρια, λίμνες μέσα σε καλδέρες και χωράφια με μπλε ορτανσίες.

2-Χάλστατ, Αυστρία

Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο, το παραμυθένιο χωριό του Χάλστατ είναι χτισμένο στις όχθες της λίμνης και περιβάλλεται από ψηλά βουνά.

3-Τοσκάνη, Ιταλία

Η περιοχή της Τοσκάνης ξεχωρίζει για την υπέροχη φύση της, τους αμπελώνες και τα μεσαιωνικά της χωριά. Εδώ βρίσκονται οι ιστορικές πόλεις της Φλωρεντίας και της Πίζας.

4-Καταρράκτες Ρήνου, Ελβετία

Οι μεγαλύτεροι και πιο ισχυροί καταρράκτες της Ευρώπης βρίσκονται στα σύνορα της Ελβετίας με τη Γερμανία, έξω από τη Ζυρίχη.

 

5-Νήσοι Φερόες, Δανία

Το όνομά τους σημαίνει «Νησιά των Προβάτων», και πρόκειται για 18 νησιά που είναι αυτόνομη κοινοβουλευτική δημοκρατία, και βρίσκονται στον βόρειο Ατλαντικό ωκεανό ανάμεσα στη Σκωτία, τη Νορβηγία και την Ισλανδία. Μικρά ξύλινα σπίτια με σκεπές στις οποίες φυτρώνει γρασίδι, φάροι, φρατερκούλες, καταρράκτες και πολύχρωμα χωριά συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό.

6-Μετέωρα, Ελλάδα

Το περίφημο αυτό σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη, που υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, στο κέντρο του θεσσαλικού κάμπου, φιλοξενούν στην κορυφή τους ορθόδοξα μοναστήρια. Πριν από το 1920, η άνοδος στα μοναστήρια γινόταν με καλάθια.

David Edgar [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)]

7-Hallerbos (Μπλε δάσος), Βέλγιο

Το πανάρχαιο  δάσος έξω από τις Βρυξέλλες δανείζεται το χαρακτηρισμό «μπλε» από τις καμπανούλες που ανθίζουν σ’ αυτό. Το φθινόπωρο αλλάζει χρώμα, αφού το έδαφός του καλύπτεται από κίτρινα φύλα.

8-Μπλεντ, Σλοβενία

Η παγωμένη λίμνη του Μπλεντ βρίσκεται στους πρόποδες των Ιουλιανών Άλπεων, ενώ ένα μεσαιωνικό κάστρο του 11ου αιώνα είναι χτισμένο σε βράχο πάνω από τη λίμνη και μια εκκλησία στο νησάκι που βρίσκεται στο κέντρο της. Το κάστρο του Μπλεντ είναι ένα από τα ωραιότερα της Ευρώπης.

9-Kjerag, Νορβηγία

Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή βουνά της Νορβηγίας για πεζοπορία και η άφιξη στην κορυφή μετά από περίπου 6 με 10 ώρες ανάβαση προσφέρει θέα στα φιορδ που κόβει την ανάσα. Ο ογκόλιθος Kjeragbolten αποτελεί ένα πολύ χαρακτηριστικό σημείο και στέκεται ανάμεσα σε δυο επιφάνειες.

10-Εθνικό πάρκο λίμνης Πλίτβιτσε, Κροατία

Το εθνικό αυτό πάρκο στην κεντρική Κροατία είναι γνωστό για τις μια σειρά από 16 κλιμακωτές λίμνες με τους καταρράκτες τους που καταλήγουν σε φαράγγι. Προσφέρεται για πεζοπορία γύρω και παράλληλα με τις λίμνες, ενώ υπάρχουν και δρομολόγια με βάρκες.

 

x

Mπορείτε να περιορίσετε την αναζήτησή σας επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

x

Personal Shopper

Φιλτράρετε την αναζήτησή σας

ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ / Ι AM LOOKING FOR

ΘΕΛΩ / I WANT TO

x

Ask a UNIQUE advisor
for beauty tips

x

Ask a UNIQUE advisor
for fashion tips

x

Eπικοινωνήστε μαζί μας