BACK TO TOP

10 βασικοί κανόνες υγιεινής που πρέπει να εφαρμόζουμε στο σπίτι μας (και θα μας προστατέψουν από τους ιούς)

Τηρήστε αυστηρά τους κανόνες υγιεινής

 

Το να κρατάμε καθαρό το σπίτι μας δεν έχει να κάνει απλά με το τι θα σκεφτεί κάποιος για εμάς («είναι νοικοκύρης», «δεν είναι νοικοκύρης») ή με τον χαρακτήρα μας (μας αρέσουν ή δεν μας αρέσουν οι δουλειές του σπιτιού), αλλά με την υγεία μας. Ένα καθαρό σπίτι σημαίνει ότι μικρόβια και ιοί δεν θα μπορέσουν να το διαπεράσουν και άρα οι πιθανότητες να βάλουμε σε κίνδυνο την υγεία μας, ελαχιστοποιούνται.

Ιδίως, αυτή την ιδιαίτερη περίοδο όπου ο πλανήτης δοκιμάζεται από την πανδημία του κορωνοϊού, θα πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως αυστηροί με την τήρηση των κανόνων υγιεινής στο σπίτι.

Οι 10 πιο βασικοί που πρέπει να εφαρμόζουμε:

1- Συχνή ανακύκλωση του αέρα

Φροντίζουμε να αερίζουμε καθημερινά το σπίτι μας, ώστε να ανανεώνεται ο αέρας.

2- Τακτική αλλαγή σεντονιών

Αλλάζουμε κάθε εβδομάδα τα σεντόνια μας, διαφορετικά τα δερματικά κύτταρα που αφήνουμε, σε συνδυασμό με τον ιδρώτα, το σάλιο κι άλλα σωματικά εκκρίματα, επιτρέπουν να αναπτυχθούν ακάρεα και βακτήρια.

3- Τακτική αλλαγή πετσετών

Αλλάζουμε τακτικά τις πετσέτες που χρησιμοποιούμε για να σκουπίζουμε το πρόσωπο, τα χέρια και το σώμα μας, καθώς γίνονται φορείς βακτηρίων και μικροβίων που εναποτίθενται στη επιφάνειά τους από την επαφή με το σώμα μας. Όσο δε πιο υγρή μένει μια πετσέτα, τόσο πιο γρήγορα αναπτύσσονται μικρόβια. Ιδανικά, πλένετε τις πετσέτες σας αφού τις έχετε χρησιμοποιήσει τρεις φορές.

4- Βγάζουμε τα παπούτσια μας πριν μπούμε σπίτι

Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε διεξοδικά το γιατί. Οι σόλες τους είναι φορείς μικροβίων, που αν πατήσουμε μ’ αυτές μέσα στο σπίτι έχουμε μεταφέρει όλα τα μικρόβια από τον δρόμο!

5- Καθαρίζουμε τακτικά το μπάνιο μας

Είναι το δωμάτιο του σπιτιού που χρησιμοποιούμε συνέχεια και εκείνο που συγκεντρώνει πολλά βακτήρια και μούχλα- κυρίως εξαιτίας της υγρασίας που αναπτύσσεται σ’ αυτό. Το μπάνιο- και κυρίως, η λεκάνη – θα πρέπει να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται τακτικά, ενώ φροντίζετε να αερίζετε καλά τον χώρο, και να τον αφήνετε να στεγνώνει ιδίως αφού έχετε κάνει μπάνιο.

6-Καθαρίζουμε καλά την κουζίνα, ιδίως μετά το μαγείρεμα

Διαφορετικά, αν μείνουν υπολείμματα τροφών, είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθούν βλαβερά βακτήρια. Ακουμπώντας, λοιπόν, πάνω σε μία επιφάνεια της κουζίνας που δεν έχετε καθαρίσει καλά, νέα τρόφιμα, βάζετε σε κίνδυνο την υγεία σας.

7-Ξεσκονίζουμε συχνά

Η σκόνη δεν επιβαρύνει μόνο τα άτομα που πάσχουν από αλλεργίες, μέσα της συγκεντρώνει χημικούς ρύπους, βακτήρια, μικροοργανισμούς που μεταφέρονται σε όλη την ατμόσφαιρα του σπιτιού. Κάντε ένα καλό ξεσκόνισμα κάθε εβδομάδα και γενική μία φορά τον μήνα.

8-Κρατάμε καθαρά τα κατοικίδια μας και τους χώρους τους

Αν στο σπίτι φιλοξενούμε κατοικίδια, φροντίζουμε βεβαίως να κρατάμε καθαρά τα ζωάκια μας κάνοντάς τους τακτικά μπάνιο, ιδίως μετά από βόλτες έξω. Φροντίστε επίσης να καθαρίζετε τακτικά τους χώρους που κοιμούνται, τρέφονται και κάνουν την ανάγκη τους, αλλά και να πλένετε τα παιχνίδια τους, τα σκεύη τους, τα κρεβατάκιά τους. Επίσης, καθαρίστε τακτικά τον χώρο σας με ηλεκτρική σκούπα, για να μαζέψετε τις τρίχες.

9- Μπαίνοντας σπίτι πλένουμε πάντα καλά τα χέρια μας

Ο πλέον βασικός κανόνας για να μην μεταφέρετε μικρόβια σε όλες τις επιφάνειες του σπιτιού σας!

10- Βγάζουμε τα ρούχα μας όταν μπαίνουμε σπίτι.

Όπως και τα παπούτσια, έτσι και τα ρούχα μας έχουν έρθει σε επαφή με επιφάνειες εξωτερικές που είναι φορείς μικροβίων. Αν είναι βρώμικα τα ρούχα μας τα βάζουμε στα άπλυτα, αλλιώς τα απλώνουμε σε σημείο μακριά από τα καθαρά, αφού τα τινάξουμε λίγο.

 

Offer

Οι τελευταίες εξελίξεις απαιτούν να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί με τα μικρόβια και την υγιεινή του σπιτιού. Ο ατμοκαθαριστής της Kärcher σκοτώνει το 99,99% όλων των κοινών οικιακών βακτηρίων, εξασφαλίζοντας τα υψηλότερα πρότυπα υγιεινής και ένα υγιές περιβάλλον!  Διαθέσιμος στα Superhome Center στην τιμή των €99.99

Δείτε περισσότερες προσφορές εδώ: https://bit.ly/2LGkP3f
Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το προϊόν εδώ: https://bit.ly/2wH1qcO

 

Οι τελευταίες εξελίξεις απαιτούν να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί με τα μικρόβια και την υγιεινή του σπιτού! 😮Ο…

Δημοσιεύτηκε από Superhome Center στις Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020

 

Βe Unique!

Επωφεληθείτε από την εγγραφή σας στο πρόγραμμα επιβράβευσης Unique by Ermes και απολαύστε μοναδικά προνόμια με τις αγορές σας για το σπίτι.

Για κάθε €1 αγορών ειδών σπιτιού, εποχιακών ειδών ή ειδών ανακαίνισης σπιτιού & DIY εξασφαλίζετε από 1 έως 2 πόντους που μπορείτε να εξαργυρώσετε στις αγορές στα καταστήματα  Debenhams και Superhome Center, αλλά και σε όλα τα καταστήματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Unique By Ermes.

x

Mπορείτε να περιορίσετε την αναζήτησή σας επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

x

Personal Shopper

Φιλτράρετε την αναζήτησή σας

ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ / Ι AM LOOKING FOR

ΘΕΛΩ / I WANT TO

x

Ask a UNIQUE advisor
for beauty tips

x

Ask a UNIQUE advisor
for fashion tips

x

Eπικοινωνήστε μαζί μας