BACK TO TOP

Αυτά είναι τα 6 πράγματα που πρέπει να κάνουμε για το σπίτι μας κάθε άνοιξη

Η συντήρηση που χρειάζεται το σπίτι μας

 

Ο χειμώνας φεύγοντας αφήνει φθορές στα σπίτια. Η άνοιξη είναι η κατάλληλη εποχή για να κάνουμε συντήρηση στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σπιτιού, ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι να απολαύσουμε την άνοιξη και το καλοκαίρι στις βεράντες και τους κήπους. Αλλά, και για να έχουμε έτοιμο το σπίτι μας για την επόμενη σεζόν.

Ποια, λοιπόν, είναι τα 6 πράγματα για τα οποία πρέπει να φροντίσουμε;

1.Ελέγξτε το εξωτερικό του σπιτιού σας

Η κακοκαιρία του χειμώνα σίγουρα έχει αφήσει τα σημάδια, οπότε ελέγξτε τη σκεπή για ζημιές, όπως και την καμινάδα (θα πρέπει, επίσης, να καθαρίσετε τον καπναγωγό από ένα πιστοποιημένο συνεργείο). Επίσης, τους εξωτερικούς τοίχους για τυχόν σημάδια ρωγμών,  μικρά ραγίσματα και τρύπες ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να επισκευάσετε.

2. Κάντε έλεγχο ασφάλειας

Δοκιμάστε αν λειτουργούν οι ανιχνευτές καπνού (ανατρέξτε στο εγχειρίδιο για το πώς να το κάνετε αυτό), εφόσον διαθέτετε, και βεβαιωθείτε ότι ο πυροσβεστήρας είναι σε κατάσταση λειτουργίας. Μάλιστα, καλό θα ήταν τα παραπάνω να τα κάνετε μηνιαία.

3. Περιποιηθείτε τον κήπο και τη βεράντα σας

Ετοιμάστε τον κήπο ή τη βεράντα σας για την άνοιξη, κόβοντας τα αγριόχορτα και τα ζιζάνια, προσθέτοντας λίπασμα στα φυτά, καθαρίζοντας και βάφοντας. Τακτοποιείστε τα εργαλεία κήπου, καθαρίστε τη σχάρα του barbecue και καθαρίστε τα έπιπλα εξωτερικού χώρου.

Instagram@housebeautiful

4. Καθαρίστε τις υδρορροές

Απαλλαγείτε από τα φύλλα και τα σκουπίδια που πιθανότατα άφησε η βροχή και ο αέρας και διασφαλίσετε ότι δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει τη λειτουργία των υδρορροών σας.

5. Ελέγξτε τη σοφίτα και το υπόγειο

Η μούχλα και τα έντομα είναι τα δύο πιο κοινά προβλήματα. Για τη μούχλα, ελέγξτε τις ορατές ζημιές (συνήθως μαύρες ή πράσινες κηλίδες) ή κάντε ένα τεστ «όσφρησης», καθώς η υγρή μούχλα έχει μία χαρακτηριστική μυρωδιά, και πάρτε άμεσα τα μέτρα σας, για να αποκαταστήσετε τη ζημιά. Για να εντοπίσετε προβλήματα από έντομα (όπως το σαράκι), ελέγξετε εάν υπάρχει κάποια φυσική ζημιά στην επίπλωση ή τους τοίχους, χωρίς κάποιο προφανή λόγο. Επίσης, ελέγξτε αν υπάρχους εστίες άλλων εντόμων, όπως κουνούπια ή κατσαρίδες και προχωρήστε, σε κάθε περίπτωση, σε απεντόμωση/ απολύμανση.

6. Ελέγξτε το κλιματιστικό σας

Βεβαιωθείτε ότι το κλιματιστικό σας είναι σε καλή κατάσταση. Τα φίλτρα πρέπει να αλλάζονται σε τακτική βάση, ενώ πρέπει να ελέγξετε ότι η μονάδα σας είναι καθαρή, αν θέλετε να λειτουργεί αποτελεσματικά ο κλιματισμός.

Instagram@housebeautiful

Tip

Προμηθευτείτε από τα Superhome Center όλα όσα χρειάζεστε για τη φροντίδα του σπιτιού σας και του κήπου σας για την άνοιξη.

Be Unique!

Αναζητήστε τα αντικείμενα για τη διακόσμηση του σπιτιού σας στα Debenhams και το Superhome Center και επωφεληθείτε από τις μοναδικές ευκαιρίες που σας προσφέρει η συμμετοχή σας στο πρόγραμμα επιβράβευσης Unique By Ermes. 

Με την εγγραφή σας στο πρόγραμμα επιβράβευσης Unique By Ermes για κάθε αγορά 1€ σε είδη για το σπίτι από 1 έως 2 πόντους τους οποίους μπορείτε να εξαργυρώσετε σε επόμενες αγορές σας στα καταστήματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (βρείτε τα εδώ)!

x

Mπορείτε να περιορίσετε την αναζήτησή σας επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

x

Personal Shopper

Φιλτράρετε την αναζήτησή σας

ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ / Ι AM LOOKING FOR

ΘΕΛΩ / I WANT TO

x

Ask a UNIQUE advisor
for beauty tips

x

Ask a UNIQUE advisor
for fashion tips

x

Eπικοινωνήστε μαζί μας