BACK TO TOP

Bedroom trends 2020: 5 κυρίαρχες τάσεις για την κρεβατοκάμαρα αυτή τη χρονιά

Ιδέες διακόσμησης που θα γίνουν must

 

Ηνέα χρονιά φέρνει μαζί της νέες τάσεις διακόσμησης. Και κάποιες από αυτές αφορούν την κρεβατοκάμαρα. Το δωμάτιο, δηλαδή, στο οποίο καταλήγουμε για να χαλαρώσουμε, να αποφορτωτιστούμε από την καθημερινότητα και τελικά, να κοιμηθούμε.

Και μπορεί το υπνοδωμάτιο, ως το πλέον «προσωπικό» δωμάτιο του σπιτιού, να φέρει ξεκάθαρα την προσωπική μας σφραγίδα, περισσότερο απ’ ό,τι άλλοι χώροι, ωστόσο υπάρχουν κάποιες τάσεις που ξεχωρίζουν και γίνονται δημοφιλείς σε πολλά υπνοδωμάτια. Απ’ αυτές συχνά αντλούμε ιδέες και τις κάνουμε δικές μας.

Την τελευταία δεκαετία, λοιπόν, είδαμε τις κρεβατοκάμαρες να αποκτούν ένα ζωντανό, boem χαρακτήρα, να φιλοξενούν εντυπωσιακά και statement κομμάτια επίπλωσης, αλλά και να εφαρμόζουν τον μινιμαλισμό στην πιο ακραία του εκδοχή. Το 2020 έρχεται με τα δικά του bedroom trends που περιλαμβάνουν από statement και luxe στοιχεία, αλλά και μια τάση για ένα πιο natural και eco friendly περιβάλλον.

Ποια είναι, όμως, σύμφωνα με τους interior designers τα huge bedroom trends της χρονιάς;

1- Νature-inspired bedrooms

Το μίνιμαλ ντεκόρ αποκτά μια άλλη διάσταση και μας φέρνει πιο κοντά στη φύση ενσωματώνοντας στοιχεία που έχουν να κάνουν με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, υλικά που δημιουργούν ένα πιο natural περιβάλλον, και στοιχεία που δημιουργούν μια μικρή φύση στο δωμάτιό μας. Φυτά, χρώματα που παραπέμπουν στη φύση, όπως το πράσινο, φλοράλ μοτίβα, ξύλινα κρεβάτια, διακοσμητικά από ξύλα, είναι κάποια από τα κυρίαρχα στοιχεία αυτής της διακόσμησης.

2- Luxury retreats

Η πολυτέλεια έρχεται να διεκδικήσει το μερίδιό της στην κρεβατοκάμαρά μας, στον χώρο εξάλλου στο οποίο θέλουμε να νιώθουμε …βασιλιάδες. Κρεβάτια με εντυπωσιακά κεφαλάρια, κρυφός φωτισμός, πολυτελή υλικά και σεντόνια από φίνα υφάσματα είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά σε μια τέτοια διακόσμηση.

 

3- Unplugged

Μια τάση που έρχεται να γίνει κυρίαρχη τη φετινή χρονιά έχει να κάνει με την ανάγκη να αποσυνδεθούμε από συσκευές και ηλεκτρονικά μηχανήματα. Στην εποχή της τεχνολογία, η κρεβατοκάμαρα τείνει να γίνει το μέρος όπου αυτή θα μείνει εκτός. Πολλά νέα ζευγάρια απομακρύνουν την τηλεόραση από το δωμάτιο, αφήνουν εκτός δωματίου κινητά και tablet, επενδύουν σε καλά κρεβάτια και σε φυσικό φως, αλλά και σε φυσικές υφές και υλικά , με σκοπό να δημιουργήσουν μια όαση από την οποία θα μπορούν να κάνουν …shut down από την καθημερινότητα.

4-Statement υφές

Το 202ο βλέπουμε να δίνεται μεγάλη έμφαση στις υφές και τα υφάσματα και τις ποιότητες τους, είτε μιλάμε για τα σεντόνια, τις κουρτίνες ή ακόμα και τις ταπετσαρίες σε μια κρεβατοκάμαρα. Οι ταπετσαρίες γίνονται must, όπως και τα πολυτελή, φίνα υφάσματα στα λευκά είδη.

5- Απαλές αποχρώσεις

Οι μονοχρωμίες είναι μια από τις τάσεις που συναντάμε στα χρώματα της κρεβατοκάμαρας, όπως και το ένα και μοναδικό κυρίαρχο μοτίβο. Οι αποχρώσεις, βεβαίως, έρχονται να ανταποκριθούν στην ανάγκη για ηρεμία και χαλάρωση και το λευκό, οι διάφορες εκδοχές του λευκού, όπως το κρεμ, ή οι αποχρώσεις του γκρι, φαίνεται να γίνονται top επιλογή. Ωστόσο, αυτό δεν αποκλείει πινελιές από χρώμα σε διάφορα στοιχεία της διακόσμηση, όπως τα μαξιλάρια ή οι ταπετσαρίες.

 

View this post on Instagram

First things first, head to my stories right now and enter my giveaway to win a $200 visa gift card! A few lovely ladies and I are spreading the Christmas cheer to one lucky winner!🎄⁣🎄 ⁣ Secondly, if you watched my stories from last night and this morning, then you know my lovely sister-in-law signed us up for a DIY chunky blanket class! I’m absolutely in love with my handmade blanket, and yes, of course I had to make it white!! I received so many DM’s about it, and I loved making it so much that I’m thinking to add them to my Etsy shop! It was made with a soft Chenille polyester material, so they are much lighter, shed less, and they are cheaper then the wool ones 😆. It really is the softest blanket ever! I would love to hear your thoughts on if you think I should add these chunky blankets to my shop, and if so, what colors?!?👇🏼👇🏼⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣#modernlyou ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #inmydomaine ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #ispyraddesign ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #bedroomdecor ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #mybohostyle ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #target ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #beautifullyboho ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #mybohoabode ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #peepmypad ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #homebeautiful ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #scandinavianstyle ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #currentdesignsituation ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #bohostyle ⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #simplehomestyle ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #thenewbohemians ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #mycuratedvibe ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #mykindredabode ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #neutraldecor ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #seeksimplicity ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #doingneutralright ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #modernbohemian ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #apartmenttherapy ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #thisminimalhouse ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #modernbohemian ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #stellerspaces ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #mymitzi

A post shared by Ashley Elaine (@modernly_you) on

 

Editor’s picks

 

Βe Unique!

Επωφεληθείτε από την εγγραφή σας στο πρόγραμμα επιβράβευσης Unique by Ermes και απολαύστε μοναδικά προνόμια με τις αγορές σας για το σπίτι.

Για κάθε €1 αγορών ειδών σπιτιού, εποχιακών ειδών ή ειδών ανακαίνισης σπιτιού & DIY εξασφαλίζετε από 1 έως 2 πόντους που μπορείτε να εξαργυρώσετε στις αγορές στα καταστήματα  Debenhams και Superhome Center, αλλά και σε όλα τα καταστήματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Unique By Ermes.

x

Mπορείτε να περιορίσετε την αναζήτησή σας επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

x

Personal Shopper

Φιλτράρετε την αναζήτησή σας

ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ / Ι AM LOOKING FOR

ΘΕΛΩ / I WANT TO

x

Ask a UNIQUE advisor
for beauty tips

x

Ask a UNIQUE advisor
for fashion tips

x

Eπικοινωνήστε μαζί μας