BACK TO TOP

Childproofing: πώς θα κάνετε το σπίτι σας ασφαλές για τα παιδιά

Για να αποφύγετε ατυχήματα και τραυματισμούς

 

Childproofing είναι ο όρος που περιγράφει τις μετατροπές που γίνονται σ’ ένα σπίτι προκειμένου αυτό να είναι ασφαλές για τα παιδιά. Και ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά, σημαίνει ένας χώρος στον οποίο με τις κατάλληλες προσαρμογές, ελαχιστοποιούνται οι κίνδυνοι για ατυχήματα και τραυματισμούς.

Τα παιδιά έχουν την τάση να σκαρφαλώνουν σε έπιπλα, να ανοίγουν συρτάρια και ντουλάπια με κίνδυνο να πέσει κάτι βαρύ επάνω τους, να βάζουν δάχτυλα ή αντικείμενα σε πρίζες, να παίζουν με ηλεκτρικές συσκευές, να πέφτουν στις γωνίες των επίπλων κ.ο.κ φλερτάροντας έτσι με τραυματισμούς.

Για να προστατεύσετε τα παιδιά σας, θα πρέπει να προχωρήσετε στις εξής αλλαγές στο σπίτι:

Κουζίνα

-Περιορίστε την είσοδό τους στην κουζίνα με κάγκελο ασφαλείας.

-Κλείνετε προς τα μέσα τα κουμπιά της κουζίνας και του φούρνου, όταν δεν μαγειρεύετε. Όταν μαγειρεύετε, φροντίστε να τοποθετείτε τα τηγάνια και τις κατσαρόλες με τα χερούλια προς τα μέσα και όχι να προεξέχουν, και να μπορεί να τα φτάσει το παιδί.

-Τοποθετήστε άγκιστρα ασφαλείας στο ψυγείο, ώστε να μην μπορεί να το ανοίξει το παιδί και φάει ή πιει κάτι που δεν πρέπει.

-Φροντίστε να ασφαλίσετε καλά τα ντουλάπια που βρίσκονται κάτω από το νεροχύτη και στα οποία φυλάμε συνήθως τα καθαριστικά.

-Μαζέψτε στα ντουλάπια τα αιχμηρά αντικείμενα, όπως τα μαχαίρια, και τις ηλεκτρικές συσκευές αφού τα έχετε χρησιμοποιήσει.

-Σφραγίστε καλά με ασφάλειες και άγκιστρα προστασίας τα ντουλάπια.

Καθιστικό

-Καλύψτε τις πρίζες με καπάκια ασφαλείας.

-Στερεώστε την τηλεόραση στον τοίχο ώστε να μην μπορεί να την τραβήξει το παιδί και πέσει πάνω του.

-Μαζέψτε ή απομακρύνετε οποιοδήποτε κορδόνι/ σχοινί μπορεί να υπάρχει για να δένετε τις κουρτίνες. Τα μικρά παιδιά μπορεί να κινδυνεύσουν αν μπλεκτούν μ’ αυτά.

– Καλύψτε τις αιχμηρές γωνίες από τα τραπεζάκια με προστατευτικά.

-Μαζέψτε τις κορνίζες και τα διακοσμητικά από τραπέζια και ράφια που μπορούν να φτάσουν τα παιδιά.

Μπάνιο

-Φροντίζουμε, κατ’ αρχάς, να μην αφήνουμε μόνο το παιδί του μέσα στο μπάνιο ή τη μπανιέρα, που γλιστράει.

-Κλείνουμε το καπάκι της λεκάνης με ασφάλεια προστασίας.

-Χρησιμοποιούμε, επίσης, ασφάλειες- άγκιστρα προστασίας για να κλείσουμε όλα τα ντουλάπια του μπάνιου τα οποία περιλαμβάνουν από απορρυπαντικά και καλλυντικά μέχρι ξυραφάκια και φάρμακα.

-Απομακρύνουμε τις ηλεκτρικές συσκευές από το μπάνιο, όπως το σεσουάρ ή την ξυριστική μηχανή, αφού βεβαίως τις έχουμε βγάλει από την πρίζα. Κλείστε τις σε συρτάρια ή ντουλάπια για μην έχουν πρόσβαση τα παιδιά.

Υπνοδωμάτιο

-Αν έχετε μωρό, φροντίστε να τοποθετήσετε την κούνια του κοντά στην πόρτα, ώστε σε περίπτωση ανάγκης να σπεύσετε πιο άμεσα. Επίσης, αποφύγετε να βάλετε την κούνια κοντά σε παράθυρο.

– Αν υπάρχουν ράφια ή άλλα ντουλάπια στο δωμάτιο, φροντίστε να τα έχετε στερεώσει πολύ καλά στους τοίχους.

– Για λόγους προστασίας, φροντίστε να έχετε τοποθετήσει ανιχνευτή καπνού στο παιδικό δωμάτιο.

Extra tips

-Καλύψτε όλες τις πρίζες του σπιτιού με προστατευτικά καλύμματα και μαζέψτε καλώδια που προεξέχουν ή είναι εύκολα προσβάσιμα.

-Αν υπάρχουν εσωτερικές σκάλες, φροντίστε να τοποθετήσετε κάγκελο ασφαλείας.

-Μαζέψτε σε ντουλάπια και συρτάρια- που θα έχετε ασφαλίσει: καλλυντικά, φάρμακα, καθαριστικά, απορρυπαντικά και αλκοολούχα ποτά!

-Μαζέψτε και απομακρύνετε μικρά αντικείμενα ή παιχνίδια, που μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο ένα παιδί αν τα βάλει στο στόμα του.

Offer

Ανακαλύψτε τώρα στα Superhome Center τα προϊόντα παιδικής ασφάλειας Dream Baby και αποκτήστε τα με έκπτωση 20%!

Δείτε περισσότερες προσφορές εδώ: https://bit.ly/2LGkP3f

 

 

Βe Unique!

Επωφεληθείτε από την εγγραφή σας στο πρόγραμμα επιβράβευσης Unique by Ermes και απολαύστε μοναδικά προνόμια με τις αγορές σας για το σπίτι.

Για κάθε €1 αγορών ειδών σπιτιού, εποχιακών ειδών ή ειδών ανακαίνισης σπιτιού & DIY εξασφαλίζετε από 1 έως 2 πόντους που μπορείτε να εξαργυρώσετε στις αγορές στα καταστήματα  Debenhams και Superhome Center, αλλά και σε όλα τα καταστήματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Unique By Ermes.

 

LET’S GET PERSONAL: Ψάχνεις κάτι προσωπικό; Από σήμερα το έχεις

x

Mπορείτε να περιορίσετε την αναζήτησή σας επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

x

Personal Shopper

Φιλτράρετε την αναζήτησή σας

ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ / Ι AM LOOKING FOR

ΘΕΛΩ / I WANT TO

x

Ask a UNIQUE advisor
for beauty tips

x

Ask a UNIQUE advisor
for fashion tips

x

Eπικοινωνήστε μαζί μας