BACK TO TOP

Η Χημική Ισορροπία της Πισίνας Σου

Για βοήθεια αποτάθου στους ειδικούς. Superhome Center και μην ψάχνετε αλλού…

 

Ναι! Η πισίνα στην αυλή σου είναι επιτέλους έτοιμη! Περίμενες πώς και πώς αυτή τη στιγμή! Πάμε στοίχημα ότι ανυπομονείς για την πρώτη σου βουτιά, ή το πρώτο σου pool party με φίλους και οικογένεια! Τέλεια!

Καταρχάς όμως… τα βασικά! Η ολοκαίνουρια σου πισίνα θα χρειάζεται την κατάλληλη συντήρηση και προσοχή, σε τακτά χρονικά διαστήματα, για να λειτουργεί σωστά και να σου χαρίζει δροσιά για πολλά χρόνια. Η όλη διαδικασία «συντήρησης πισίνας» μπορεί να φαντάζει περίπλοκη στην αρχή, αλλά πίστεψέ μας, θα γίνει απλά μια διαδικασία ρουτίνας σε χρόνο μηδέν.

Ένας από τους σημαντικότερους στόχους της συντήρησης είναι η καθαριότητα και απολύμανση του νερού της πισίνας σου. Σίγουρα δεν θα ήθελες κανένα ύπουλο βακτήριο να κολυμπά μαζί σου! Έτσι, για να κάνουμε τα πράγματα πιο εύκολα, έχουμε συγκροτήσει μια απλή λίστα με τις βασικές γνώσεις που χρειάζεσαι για να εξοικειωθείς με τη χημική ισορροπία της πισίνας σου!

 

1. Το pH του νερού

Το pH είναι μια μέτρηση που μας δείχνει πόσο όξινη ή αλκαλική είναι μια ουσία, σε μια κλίμακα από το 1 μέχρι το 14.  Ένα pH 7 είναι ουδέτερο. Όταν μια ουσία έχει pH μεγαλύτερο του 7 είναι αλκαλική, ενώ όταν έχει pH μικρότερο του 7 είναι όξινη. Η ιδανική τιμή pH για το νερό της πισίνας σου είναι μεταξύ 7.4 και 7.6.

Τα επίπεδα pH επηρεάζονται εύκολα από διάφορους παράγοντες: τη βροχή, τα φύλλα, τους ανθρώπους κλπ. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να ελέγχεις το pH του νερού τακτικά. Μπορείς να διατηρείς τη σωστή ισορροπία με τον κατάλληλο ρυθμιστή για αύξηση του pH – όπως το Ανθρακικό Νάτριο – ή αντίστοιχα ένα ρυθμιστή για μείωση του pH – όπως το Στερεό Acid – ανάλογα με την περίσταση!

 

2. Ολική αλκαλικότητα

Αφού τα επίπεδα pH επηρεάζονται τόσο εύκολα από εξωτερικούς παράγοντες, ένας παράγοντας σταθεροποίησης είναι απαραίτητος για την αποφυγή μεγάλων διακυμάνσεων στο pH. Αυτός είναι και ο ρόλος της ολικής αλκαλικότητας! Τα ιδανικά επίπεδα αλκαλικότητας για το νερό της πισίνας σου είναι 100-150ppm.

Να θυμάσαι ότι πρέπει πάντα να ρυθμίζεις τα επίπεδα ολικής αλκαλικότητας πριν την εξισορρόπηση των επιπέδων pH, αφού η αλκαλικότητα λειτουργεί σαν ένας «προστάτης του pH» για το νερό. Για η ρύθμιση της αλκαλικότητας, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα ίδια χημικά που χρησιμοποιείς για την εξισορρόπηση του pH – Ανθρακικό Νάτριο και Στερεό Acid!

 

3. Επίπεδα χλωρίου

Το χλώριο είναι μακράν το πιο δημοφιλές απολυμαντικό πισίνας! Είναι αποτελεσματικό – και οικονομικό. Διατηρεί την πισίνα σου καθαρή από βακτήρια, ιούς και άλγη! Τα ιδανικά επίπεδα χλωρίου για το νερό της πισίνας σου είναι 1-3ppm.

Το χλώριο είναι διαθέσιμο σε διάφορες μορφές – υγρό, ταμπλέτες, στικ και κόκκους!

 

4. Σκληρότητα ασβεστίου

Η σκληρότητα ασβεστίου προσδιορίζει πόσο σκληρό ή μαλακό είναι το νερό. Τα ιδανικά επίπεδα σκληρότητας ασβεστίου για το νερό της πισίνας σου είναι 150-400ppm, ανάλογα με τα δομικά υλικά της πισίνας.

Αν τα επίπεδα σκληρότητας είναι ψηλότερα ή χαμηλότερα από τα ενδεδειγμένα, μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στον εξοπλισμό της πισίνας και να επηρεάσουν την ποιότητα του νερού. Τα σωστά χημικά προϊόντα και ο τακτικός έλεγχος θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις τη σκληρότητα ασβεστίου στα κατάλληλα επίπεδα για το νερό της δικής σου πισίνας!

 

5. Αλγοκτόνο

Παρόλο που το χλώριο συνήθως διατηρεί την πισίνα σου καθαρή από άλγη, ένα αλγοκτόνο λειτουργεί σαν η εναλλακτική λύση όταν τα επίπεδα χλωρίου αποσταθεροποιηθούν και η άλγη ξεκινήσει να εξαπλώνεται.

Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση αλγοκτόνου μετά από κάθε χλωρίωση σοκ – δηλαδή υπερχλωρίωση του νερού απότομα. Αυτή η διαδικασία θα αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της ρουτίνας σου για τη συντήρηση της πισίνας και θα σε βοηθά να κρατήσεις το νερό καθαρό!

 

6. Επιπρόσθετες συμβουλές

Πόσο συχνά πρέπει να ελέγχω το νερό της πισίνας μου;

Οι ειδικοί εισηγούνται έλεγχο του νερού μια φορά την εβδομάδα.

 

Τι γίνεται αν έχω πισίνα με θαλασσινό νερό;

Βρες αλάτι για την πισίνα σου εδώ!

 

Τι γίνεται αν έχω μια μικρή υπέργεια πισίνα;

Αυτό το σετ χημικών πισίνας είναι ιδανικό για την υπέργεια σου πισίνα.

 

Πού μπορώ να βρω άλλα προϊόντα συντήρησης πισίνας, όπως αυτόματο καθαριστή;

Εύκολο! Βρες τον αυτόματο καθαριστή πισίνας και ότι άλλο χρειάζεσαι για τη συντήρηση της πισίνας σου εδώ!

 

Καλές βουτιές!

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες συμβουλές και ιδέες στο Blog μας!

Για online αγορές μην ψάχνετε αλλού….

LCA STAFF 04
Post Tags
Share Post
x

Mπορείτε να περιορίσετε την αναζήτησή σας επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

x

Personal Shopper

Φιλτράρετε την αναζήτησή σας

ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ / Ι AM LOOKING FOR

ΘΕΛΩ / I WANT TO

x

Ask a UNIQUE advisor
for beauty tips

x

Ask a UNIQUE advisor
for fashion tips

x

Eπικοινωνήστε μαζί μας