BACK TO TOP

Ξυλόσομπες: Πώς θα αυξήσετε την απόδοσή τους και πού θα βρείτε τις καλύτερες

Χρήσιμα tips για περισσότερη ζέστη

 

Πλησιάζει ο χειμώνας και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε καλά για τα κρύα. Αν, λοιπόν, η επιλογή σας για να κρατήσετε ζεστό το σπίτι σας ή έστω κάποια από τα δωμάτιά του, είναι να επενδύσετε σε μία ξυλόσομπα, τότε θα πρέπει να δώσετε προσοχή στα παρακάτω χρήσιμα tips που θα σάς εξασφαλίσουν καλύτερη απόδοση. Κι επομένως, περισσότερη ζεστασιά.

1- Τα σωστά ξύλα για να κάψετε

Τεράστιο ρόλο εδώ παίζει η υγρασία του ξύλου. Αν αυτή είναι περισσότερη από 20%, τότε τα ξύλα δεν καίγονται καλά. Οπότε φροντίστε να προμηθευτείτε ξύλα που από την ημέρα κοπής τους έχει περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος, και περισσότερο (15 μήνες, ιδανικά), προκειμένου η υγρασία να έχει υποχωρήσει σ’ αυτό το ποσοστό.

Προσοχή, επίσης, σε ξύλα που έχουν υπολείμματα από μπογιές ή άλλες χημικές ουσίες. Εκτός από τον κίνδυνο των τοξικών αναθυμιάσεων, δεν καίγονται καλά.

2-Καθαρίστε τις στάχτες

Φροντίστε να απομακρύνετε τακτικά τις στάχτες που μένουν στη βάση, αλλιώς αν συσσωρευτεί πολλή στάχτη αυτή μειώνει την απόδοση της καύσης του ξύλου. Όσο πιο καθαρή είναι η ξυλόσομπά σας από στάχτες και αποκαΐδια, τόσο μεγαλύτερη η απόδοση από την καύση των νέων ξύλων.

3-Ελέγξτε τη ροή του αέρα

Όταν θέλουμε να ανάψουμε τη φωτιά χρειαζόμαστε τον αέρα για να «πάρει» εύκολα. Καθώς, λοιπόν, ανάβουμε τα ξύλα, και κρατώντας τη πόρτα ανοιχτή, η είσοδος του αέρα διευκολύνεται και η δουλειά γίνεται εύκολα. Όταν, όμως, η φωτιά έχει πάρει μπρος, και καίει κανονικά, τότε θα πρέπει να μειώσουμε τη είσοδο του αέρα για να «πέσουν» οι φλόγες. Η υπερβολική φωτιά δημιουργεί αέρια που καταστρέφουν την επιφάνεια της σόμπας, ενώ καίγονται πιο γρήγορα τα ξύλα. Οι περισσότερες ξυλόσομπες σας δίνουν τη δυνατότητα να ρυθμίσετε τη ροή του αέρα που εισέρχεται στον χώρο της καύσης, οπότε αν δείτε ότι η φωτιά σας έχει πάρει πολύ, φροντίστε να μειώσετε τον αέρα.

4-Αντικαταστήστε σπασμένα γυαλιά ή άλλες φθορές

Τα ραγισμένα γυαλιά και οι εκδορές, αλλά και οποιαδήποτε άλλη φθορά, μειώνει την απόδοση της ξυλόσομπάς σας- ενώ μπορεί ακόμα και να σας βάλει σε κίνδυνο. Φροντίστε, λοιπόν, είτε να αντικαταστήσετε τα φθαρμένα ή σπασμένα μέρη πριν τη θέσετε σε λειτουργία ή απλά αντικαταστήστε τη με μία καινούργια.

5-Κάντε συντήρηση

Όπως και το air condition, τα καλοριφέρ ή το τζάκι σας, έτσι και η ξυλόσομπά χρειάζεται ετήσια συντήρηση έτσι ώστε να προλάβετε φθορές, τη σκουριά, αλλά και τους κινδύνους που μπορεί να σάς βάλει μια χαλασμένη ξυλόσομπα. Τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο καθαρίστε τα μπουριά της, και την καμινάδα σας, αν καταλήγουν σ’ αυτή, λαδώστε τους μεντεσέδες, κάντε της ένα βάψιμο στο εξωτερικό, αποφύγετε τη σκουριά αερίζοντάς της κατά τη διάρκεια των μηνών που δεν τη χρησιμοποιείτε, απομακρύνετε πάντα τις στάχτες και φροντίστε να καθαρίσετε το εσωτερικό της όταν δεν τη χρησιμοποιείτε. Δεν είναι μόνο ότι με τον τρόπο αυτό κρατάτε την ξυλόσομπά σας «σαν καινούργια», θα έχετε και καλύτερη απόδοση.

 

Offer 

Εξοπλιστείτε με την κατάλληλη ξυλόσομπα και ετοιμαστείτε για ένα χειμώνα πιο ζεστό από ποτέ! Θα βρείτε τις καλύτερες στα Superhome Center.

Δείτε περισσότερες προσφορές εδώ »»» https://bit.ly/2LGkP3f

LET’S GET PERSONAL: Ψάχνεις κάτι προσωπικό; Από σήμερα το έχεις

Βe Unique!

Επωφεληθείτε από την εγγραφή σας στο πρόγραμμα επιβράβευσης Unique by Ermes και απολαύστε μοναδικά προνόμια με τις αγορές σας για το σπίτι.

Για κάθε €1 αγορών ειδών σπιτιού, εποχιακών ειδών ή ειδών ανακαίνισης σπιτιού & DIY εξασφαλίζετε από 1 έως 2 πόντους που μπορείτε να εξαργυρώσετε στις αγορές στα καταστήματα  Debenhams και Superhome Center, αλλά και σε όλα τα καταστήματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Unique By Ermes.

 

Fall in Love with Fall: Κάντε τις αγορές σας με το πρόγραμμα επιβράβευσης Unique by Ermes και κερδίστε δωροεπιταγές και bonus πόντους

x

Mπορείτε να περιορίσετε την αναζήτησή σας επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

x

Personal Shopper

Φιλτράρετε την αναζήτησή σας

ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ / Ι AM LOOKING FOR

ΘΕΛΩ / I WANT TO

x

Ask a UNIQUE advisor
for beauty tips

x

Ask a UNIQUE advisor
for fashion tips

x

Eπικοινωνήστε μαζί μας