BACK TO TOP

Γιώργος Ερωτοκρίτου: «Στη ζωή έδωσα και πήρα ό,τι μου άξιζε»

Ο Chef de Cuisine μιλάει για την αγάπη του για τη μαγειρική

 

Από την πρώτη στιγμή, αισθάνεσαι οικεία μαζί του. Σε αυτό παίζει καθοριστικό ρόλο το πηγαίο χιούμορ του. Σε όλα τα χρόνια που τον ξέρω, αυτό που θαυμάζω σ΄εκείνον είναι ότι δε δείχνει ποτέ να έχει φτάσει σε κορεσμό. Αγαπά και σέβεται πραγματικά τη δουλειά του, κάνοντας μεθοδευμένα σταθερά βήματα. Μπορεί η μαγειρική να μην είναι αυτό που τον καθορίζει ως προσωπικότητα, αλλά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του, που της προσφέρει χαρά, χρώμα, ένταση, δημιουργικότητα, αλλά κυρίως είναι το μέσο του για να αποτυπώνει όλα όσα αισθάνεται.

Της Κωνσταντίνας Γεωργίου 

Αυτοδημιούργητος, δε σταματά ποτέ να προσπαθεί και να δίνει πάντα τον καλύτερο του εαυτό με ό,τι καταπιάνεται. Και είναι πολλά όσα κάνει. Προσφέρει consulting services, παρέχει υπηρεσίες private chef, διατηρεί τη δική του ιστοσελίδα με συνταγές και συμβουλές, είναι ενεργός χρήστης στα επαγγελματικά Μέσα Κοινωνικής του Δικτύωσης και φυσικά συνεργάζεται με πολλές εταιρείες ως ambassador. Δεν είναι υπερβολή να πεις πως η μαγειρική βρίσκεται στο μυαλό του από την ώρα που ξυπνάει μέχρι να πάει για ύπνο. Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου είναι ένα άτομο με ευαισθησίες, που σέβεται τη φύση, τα υλικά και τους ανθρώπους. Μέσα από τη μαγειρική εκφράζεται και μετατρέπει τα υλικά σε τροφή, με σκοπό να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους γεύονται τις δημιουργίες του.

Καλά, δε βαρέθηκες να μαγειρεύεις από 16 χρονών; Να πιστέψω ότι η σχέση σου με τη μαγειρική διακατέχεται από το ίδιο πάθος ή μοιάζει με τον γάμο, που κατά καιρούς χάνεται η μαγεία λόγω ρουτίνας;

Καταρχάς, δεν μου αρέσει ο γάμος (γέλια). Η μαγειρική δεν χάνει ποτέ τη μαγεία της! Είναι μια μορφή τέχνης, που συνεχώς προχωρά και με κάνει να παθιάζομαι ακόμη περισσότερο μέσα από όλα αυτά τα ταξίδια που μου προσφέρει. Θα τη χαρακτήριζα ως μια σχέση ζωής, έρωτα και πάθους!

Από μικρός ήξερες ότι αυτό θα έκανες στη ζωή σου; 

Παιδί είχα όνειρο να γίνω ηθοποιός. Στα 16 όμως, συνειδητοποίησα ότι μπορώ να εκφράζομαι και να δημιουργώ μέσα από τη μαγειρική.

Θεωρείς ότι σου δόθηκαν όσες ευκαιρίες ενδεχομένως άξιζες; 

Πιστεύω πως εμείς είμαστε αυτοί που φτιάχνουμε την καριέρα μας και κατά επέκταση τη ζωή μας. Προσωπικά, έδωσα και πήρα ό,τι μου άξιζε! Είμαι ευγνώμων για όλα.

Τη δική σου σελίδα, όπου μπορεί να βρεις κανείς τις συνταγές σου, καθώς και συμβουλές μαγειρικής, τη δημιούργησες ώστε να έχεις μια πιο άμεση επαφή με το κοινό;

Αρχικά δημιούργησα μια σελίδα στο Facebook για να ανεβάζω τα πιάτα μου και κάποιες συνταγές. Μέσα από την επικοινωνία που είχα με τον κόσμο, αντιλήφθηκα ότι ζητούσε κάτι παραπάνω. Έτσι δημιούργησα την ιστοσελίδα μου. Προσπάθησα να βγει ένα καλό αποτέλεσμα, ούτως ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να βρουν αγαπημένες τους συνταγές, συμβουλές, καθώς και βίντεο σχετικά με τη μαγειρική.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη εδώ. 

x

Mπορείτε να περιορίσετε την αναζήτησή σας επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

x

Personal Shopper

Φιλτράρετε την αναζήτησή σας

ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ / Ι AM LOOKING FOR

ΘΕΛΩ / I WANT TO

x

Ask a UNIQUE advisor
for beauty tips

x

Ask a UNIQUE advisor
for fashion tips

x

Eπικοινωνήστε μαζί μας