BACK TO TOP

Ο Αργύρης Ναστόπουλος στο Unique by Ermes: «Με τους One διανύουμε την καλύτερη φάση της ζωής μας, μετά από χρόνια»

Αποκαλύπτει πως είναι να βρίσκεται ξανά στη σκηνή με τα μέλη του συγκροτήματος

 

ΟΑργύρης Ναστόπουλος, το μέλος του πετυχημένου boy band «One», που μετά από 21 χρόνια επανενώθηκε και κάνει εμφανίσεις τόσο σε Ελλάδα όσο και Κύπρο, μιλάει αποκλειστικά στο Unique by Ermes και αποκαλύπτει, μεταξύ άλλων, πώς είναι να βρίσκεται μετά ξανά στη σκηνή με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, εκμυστηρεύεται ποια είναι η πιο χαρακτηριστική ανάμνηση που έχει από τα πρώτα χρόνια της συνεργασίας τους και μας λέει ποιες είναι ήταν οι πρώτες σκέψεις του όταν άκουσε το τραγούδι που ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου και η One πρότειναν στην ΕΡΤ για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision.

-Εδώ και κάποιους μήνες σε απολαμβάνουμε μετά από 21 χρόνια παρέα με τους One στις εμφανίσεις που κάνετε στο Voodoo στην Αθήνα και στις Notes στην Κύπρο. Πώς είναι να βρίσκεται μετά από τόσα χρόνια ξανά μαζί στην ίδια σκηνή μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος; 

Ήταν μια πρόταση που μας έκανε ο Κωνσταντίνος και με χαρά μιλήσαμε μεταξύ μας, είπαμε το “ναι” μιας και γιορτάζαμε τα 20 χρόνια δημιουργίας μας. Διανύουμε την καλύτερη φάση της ζωής μας μετά από χρόνια. Βλέπουμε στις εμφανίσεις μας παλιά αγαπημένα πρόσωπα που με τον ίδιο ενθουσιασμό είναι κοντά μας. Είναι καλύτερη η χημεία μας τώρα, ωριμάσαμε, αποστασιοποιηθήκαμε και περνάμε στην σκηνή εξαιρετικά.

-Ποια είναι η πιο χαρακτηριστική ανάμνηση που έχεις από τα πρώτα χρόνια της συνεργασίας σου με τους One;

H audition των One. Τότε, η ανακοίνωση της δημιουργίας του πρώτο ελληνικού boyband προκάλεσε πανελλαδικό ενδιαφέρον. Η κάλυψη της κενής θέσης για το 4ο μέλος του συγκροτήματος ήταν πρόκληση για τους επίδοξους τραγουδιστές της εποχής και με αφορμή την χωρίς προηγούμενο επιτυχία των Take That, Boyzone, Five, Backstreet Boys, N SYNC και τόσων άλλων ανδρικών συγκροτημάτων παγκοσμίως. Η audition πραγματοποιήθηκε στα τέλη Απριλίου 1999, ημέρα Κυριακή, στο Studio Sierra . Εκεί, λοιπόν, μαζεύτηκαν εκατοντάδες υποψήφιοι ηλικίας περίπου 20 ετών – εμφανίστηκε και ένας 40αρης ιεροψάλτης.

Η κριτική επιτροπή ήταν η πλέον αρμόζουσα αφού την αποτελούσαν πασίγνωστα πρόσωπα της μουσικής βιομηχανίας της εποχής όπως, Θέμης Γεωργαντάς , Ναταλία Γερμανού, Γιώργος Θεοφάνους, ο Ανδρέας Κουρής από το Mad, ο Θάνος Καραγρηγόρης της MINOS EMI ,η Wendy – χορογράφος της σχολής του Φωκά Ευαγγελινού και ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος που ήταν και ο παραγωγός του Group.

Η audition αποτελείτο από 3 στάδια: Στο πρώτο, όλοι έπρεπε να χορέψουν. Επτά άτομα πέρασαν στη δεύτερη φάση που ήταν η προσωπική συνέντευξη με ερωτήσεις που αφορούσαν κυρίως την προσωπικότητα μας. Η τελική 7αδα, υπό την καθοδήγηση της Wendy και ύστερα από πρόβες μιας ώρας, έμαθε μια χορογραφία η οποία παρουσιάστηκε στην επιτροπή. Στο τέλος, απέμειναν 3 υποψήφιοι από τους οποίους ο ένας θα επιλεγόταν για να καλύψει την κενή θέση. Τελικά, επέλεξαν 2 άτομα, εμένα και τον Πάνο, και έτσι το συγκρότημα των One συγκροτήθηκε μαζί με τους Κωνσταντίνο, Φίλιππο και Δημήτρη που ήταν και οι αρχικές επιλογές (χωρίς διαδικασία ακρόασης) του εμπνευστή του συγκροτήματος, Γιώργου Θεοφάνους. Λίγες μέρες αργότερα από εκείνη την ακρόαση, το συγκρότημα υπέγραψε με τη MINOS EMI και μπήκε αμέσως στο στούντιο για την ηχογράφηση του πρώτου δίσκου!

 

«Είναι καλύτερη η χημεία μας τώρα, ωριμάσαμε…»

 

-Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου με τους One εξέφρασαν την επιθυμία τους να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Eurovision με το τραγούδι «Billy Bam Bam». Πες μας λίγα λόγια για το τραγούδι που προτείνατε και ποιες ήταν οι πρώτες σκέψεις σου όταν άκουσες αυτή την ιδέα.

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου ετοίμαζε το νέο του τραγούδι και μας πρότεινε να το ακούσουμε και να συμμετέχουμε σε αυτό. Με χαρά είπαμε “ναι”, μπήκαμε studio και με ετοιμάστηκε. Το άκουσε η MINOS – ΕΜΙ και με ενθουσιασμό αποφάσισαν να το προτείνουν για τη συμμετοχή μας στη φετινή Eurovision. Ο ενθουσιασμός μου ήταν πολύ δυνατός γιατί αμέσως σκέφτηκα το 2002 πόσο όμορφα περάσαμε παρέα με τα παιδιά.

-Ποια η γνώμη σου για τα talents σου, πιστεύεις πως ανοίγουν πόρτες στα νέα παιδιά;

Κάθε χρόνο η ελληνική τηλεόραση έχει talent shows. Σημασία έχει να αρπάξεις την ευκαιρία και με σεβασμό να ακολουθήσεις αυτό που θες. Αφού σβήσουν τα φώτα, πρέπει να αποφασίσεις τι πρέπει να κάνεις με ήθος και μόνο. Ταλέντα υπήρξαν και υπάρχουν σε αφθονία, οι χαρακτήρες είναι το ζητούμενο.

 

«Ταλέντα υπήρξαν και υπάρχουν σε αφθονία, οι χαρακτήρες είναι το ζητούμενο»

 

-Ποια είναι τα μουσικά σου πρότυπα; Τι είναι μουσική για σένα:

Είμαι παιδί των 80s -90s. Μεγάλωσα με ρομαντισμό. Κάναμε γενέθλια πάρτι στο σπίτι μας και βάζαμε ερωτικές μπαλάντες για να ζητήσουμε να χορέψουμε με το κορίτσι που θέλαμε. Αυτά είναι τα ακούσματα μου. M.Jackson, Paula Abdul,Celine Dion, Abba,W.Houston, Ν.Κ.Ο.Τ.Β κ.λ.π. Η μουσική ακόμα και σήμερα είναι πηγή έμπνευσης. Μ’αρέσει να ονειρεύομαι με τη μουσική και στις εκδηλώσεις ως dj να ταξιδεύω τους καλεσμένους στον ρομαντισμό, στη διασκέδαση και στα χαμόγελα. Γράφω και τραγούδια. Είναι πολύ δημιουργικό μια ιστορία σου να την κάνεις στίχο να γράψεις μελωδική γραμμή και να το ακούσεις από μια φωνή. Αυτό λέγεται ευτυχία και συνέχεια να ζεις.

-Τι ρόλο παίζουν τα social media στη ζωή σου;

Τα social media παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή όλων μας είτε το θέλουμε και συμμετέχουμε σ’ αυτά είτε όχι (δεν διατηρούμε λογαριασμούς στο facebook, instragram κλπ). Στη δική μου ζωή προσπαθώ να μετριάσω την αρνητική επίδραση και τον τυχόν εθισμό που αυτά συνήθως κρύβουν για όσους είναι άμαθοι στην νέα πραγματικότητα! Πρώτα από όλα προσπαθώ να βάλω ένα μέτρο στο χρόνο που αφιερώνω γενικά στον υπολογιστή μου, εκτός δουλειάς. Ευτυχώς έχω και ένα κάρο υποθέσεις (Lives με One, εκδηλώσεις, Εvents, studio) που χρειάζονται ένα μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου μου.

Επιπλέον, ο προσωπικός χρόνος (καλλωπισμός, διάβασμα, άθληση) είναι εξίσου σημαντικός και χρειάζεται να χωρέσει στις περιορισμένες ώρες της καθημερινότητάς μας. Έτσι, η ενασχόλησή μου με τα social media περιορίζεται εκ των πραγμάτων αρκετά. Και αυτό είναι σημαντικό, γιατί είμαι και ως άτομο μοναχικός και κλειστός χαρακτήρας, οπότε από ό,τι έχω καταλάβει τέτοιου είδους άτομα συνήθως προσκολλώνται στην οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού τους και αρχίζουν να ζουν τη ζωή τους μέσα από τα social media, κάτι όμως τελείως λάθος. Ελπίζω να έχουν ήδη συνειδητοποιήσει όλοι ότι δεν μπορεί μία ηλεκτρονική παρέα να αντικαταστήσει την αληθινή ζωή, μπορεί να τη συμπληρώσει, να την εμπλουτίσει, να την αλλοιώσει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ζούμε μέσα από το ίντερνετ!

-Εργάζεσαι και ως DJ. Τι έχεις να μας πεις για αυτή σου την ιδιότητα;

Η δουλειά του DJ είναι καταρχήν εξαιρετικά υπεύθυνη και κοπιαστική εργασία και όχι όσο επιφανειακή δείχνει, τύπου βάζω τα ωραία μου ρούχα, πίνω ποτό και διαλέγω μουσικές. Ως DJ οφείλεις να είσαι διαρκώς ενημερωμένος για αυτά που συμβαίνουν στην ελληνική και ξένη δισκογραφία και καλείσαι να διασκεδάσεις τον κόσμο, «πιάνοντας» την επιθυμία της στιγμής και ανεξαιρέτως της δικής σου προσωπικής προτίμησης. Ο Dj καθορίζει το μουσικό ύφος και την αισθητική σε μια εκδήλωση και σε τεράστιο βαθμό η επιτυχή έκβαση της καθορίζεται από αυτόν.

 

«Είμαι παιδί των 80s -90s. Μεγάλωσα με ρομαντισμό»

 

 

-Τραγουδιστής, dj, ραδιοφωνικός -μουσικός παραγωγός και διευθυντής της εναλλακτικής δισκογραφικής εταιρείας Keys Records. Θα έλεγα πως είσαι μία πολυσχιδής προσωπικότητα για τα μέτρα μιας μικρής πια αγοράς, αν προσμετρήσουμε την κρίση που τα τελευταία χρόνια έχει χτυπήσει τη δισκογραφία. Αλήθεια, με ποια από τις παραπάνω ιδιότητες ταυτίζεσαι περισσότερο;

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν αντιμετώπισα τις επαγγελματικές μου ιδιότητες ως χωριστές περιπτώσεις αφού αγκαλιάζουν ένα πράγμα, τη μουσική που υπεραγαπώ. Στην παρούσα συγκυρία απολαμβάνω την τραγουδιστική μου ιδιότητα και με αφορμή το reunion των ΟΝΕ και προς χάρη των live εμφανίσεων μας. Βλέπω με πιο ώριμη και συνειδητοποιημένη ματιά πλέον εκείνη την εποχή που μεσουρανούσαν στην εγχώρια μουσική βιομηχανία οι ONE και νιώθω πολύ τυχερός που πρόλαβα τα χρόνια των μεγάλων ευκαιριών.

-Με τι άλλο ασχολείσαι σήμερα;

Αγαπώ πολύ την ελληνική και την ξένη μουσική και είχα ανάγκη να μοιραστώ αυτό το συναίσθημα και με την ιδιότητα του ραδιοφωνικού παραγωγού και έτσι προέκυψε η δημιουργία του Radio Vintage. Ο Vintage είναι ένα web ραδιόφωνο που έφτιαξα με κόπο και μεράκι και όπου μου δίνεται η δυνατότητα να επικοινωνώ με τους ακροατές σε καθημερινή βάση μέσα από μουσικές επιλογές ευρείας γκάμας χωρίς δεσμεύσεις και ρεπερτοριακούς.

 

*Οι φωτογραφίες είναι από το προσωπικό αρχείο του Αργύρη Ναστόπουλου

 

 

x

Mπορείτε να περιορίσετε την αναζήτησή σας επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

x

Personal Shopper

Φιλτράρετε την αναζήτησή σας

ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ / Ι AM LOOKING FOR

ΘΕΛΩ / I WANT TO

x

Ask a UNIQUE advisor
for beauty tips

x

Ask a UNIQUE advisor
for fashion tips

x

Eπικοινωνήστε μαζί μας